18 / 05 / 2024

ihtiyati haciz neleri kapsar

ihtiyati haciz neleri kapsar

Haciz işleminden farklı olarak uygulanan ihtiyati haciz nedir, İhtiyati haciz nasıl uygulanır merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Haciz işlemleri kolaylaştı!

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, "İcra dairelerince kullanılan haciz ve ihtiyati haciz şerhlerinin konulmasına ve kaldırılmasına yönelik talepler UYAP – TAKBİS entegrasyonu ile kolaylaştı" ifadelerini kullandı. 

Raci Şaşmaz’a haciz şoku!

Önemli televizyon dizilerine imza atan Pana Film ile Pana Yapı’nın patronu Raci Şaşmaz’ın Denge Holding’deki hisseleri için haciz kararı çıktı. Raci Şaşmaz’ın hisselerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karara verildi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Mardan Palace Otel'e haciz kararı çıktı!

Milyonlarca dolar borcu sebebiyle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace için bu kez de 2,2 milyon TL'lik başka borç için haciz kararı çıktı.

Mardan Hotel'e haciz kararı geldi!

Antalya Mardan Palace Hotel için bir firmaya olan 2.2 milyon TL'lik borç nedeniyle haciz kararı çıktı. Mardan'ın borçları nedeniyle icra dairelerinde toplam 67 dosya bulunuyor.

Mardan Palace'a haciz!

Antalya’nın Kundu bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında ’Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan Palace Hotel’a haciz kararı verildi.

Mardan Palace Hotel'e haciz kararı!

Mardan Palace Hotel için bir firmaya olan 2.2 milyon TL ’lik borç nedeniyle haciz kararı çıktı.

Bodrum Club Flipper'a haciz geldi!

Bodrum'un ünlü tesisinde haciz gerginliği yaşandı. Yaklaşık 25 yıl önce Yalıkavak Mahallesi'nde faaliyete başlayan, 3 yıl önce devre mülk ve devre tatil olmak üzere 2 bölüme ayrılan Club Flipper'da haciz işlemi gerçekleştirildi.

Club Flipper'a haciz şoku!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Club Flipper devre mülk sitesinin yönetimine ödenmeyen borçları nedeniyle ikinci kez haciz geldi. Haciz edilecek olan jeneratör ise gerginliğe neden oldu.

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Haciz ile borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konuluyor. Peki, evime haciz geldi ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

ihtiyati haciz neleri kapsar Haberi

ihtiyati haciz neleri kapsar

İhtiyati haciz nedir?

Alacaklının borcunun tahsilini sağlamak için İcra Müdürlüğü'ne talepte bulunması ve akabindeki işlemler, haciz işlemi olarak nitelendiriliyor. Haciz işleminde İcra Müdürlüğü, borçluya tebligatta bulunarak belli bir süre içinde borcunu ödemesi gerektiğini aksi takdirde, gayrimenkul ya da menkul mallarına haciz işleminin uygulanacağını bildiriyor. Peki haciz işleminden farklı olarak uygulanan "İhtiyati haciz nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, haciz işlemi için alacaklılar İcra Müdürlüklerine talepte bulunuyor. İhtiyati haciz işlemi için ise, normal hacizden farklı olarak İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye söz konusu borcun tahsili için talepte bulunuluyor.


İhtiyati haciz nasıl alınır?

Alacaklının, alacağını kanıtlayan bir çek, senet gibi belgesinin olması halinde; borçlunun söz konusu borcu ödememek için kaçma ihtimaline karşın, mahkeme tarafından verilen bir karar ile yapılıyor.


İhtiyati haciz nasıl uygulanır?

İhtiyati...