04 / 05 / 2024

İhtiyati tedbir için şartlar

İhtiyati tedbir için şartlar

Davaya konu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir konuluyor. Peki, ihtiyati tedbirin şartları nelerdir? İşte ihtiyati tedbir şartları...

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Konutta fahiş fiyatlar için tedbir alınmalı!

Dövizde yaşanan yükseliş sebebiyle insanlar birikimlerini konuta yatırmaya başladı. Ancak konutta fiyatlar da uçtu. Sektör temsilcileri fahiş fiyat ilanlarının engellenmesi ve zamlı fiyatların önüne geçilmesi için tedbirler alınmasının gerekli olduğunu belirtti.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

Jale Barahya Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi!

Sunucu Ece Erken, evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya ile mahkemelik oldu. Savcılığa şikayette bulunan ve hakarete uğradığı iddiasıyla 15 bin TL tazminat davası açan Jale Barahya, Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi. 

Güvenli konut deprem için en iyi tedbir!

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, bölge için deprem uyarısında bulundu. Talha, deprem için en iyi tedbirin güvenilir konut olduğunu belirtti.

Asena Atalay'dan Caner Erkin'e mal varlığı için dava!

Asena Atalay, Caner Erkin'e tüm mal varlığına tedbir konulması istemiyle evlilik süresince elde ettiği malların paylaşımı için dava açtı. Atalay daha önce 2 kez icra takibi başlatmıştı.

Mehmet Şimşek: Ekonomideki daralma için tedbir aldık!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan bu yıla ilişkin 3. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, "Ekonomide yaşanan bu daralmanın geçici olması için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sefa Sirmen iki şirketi için iflas erteleme istedi!

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı M. Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu iki şirketi için iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketlere tedbir kararı verdi faaliyetlerin denetimi için kayyum atadı.

Ispartakule Koza sakinleri tedbir kararı için mahkemeye başvurdu!

Geçtiğimiz günlerde Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuş ve bazı projelerde satışlar durmuştu. Satışların durduğu projelerden olan Koza 1 ve Koza 2 sakinleri tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu.

Ispartakuleliler tedbir kararının kalkması için mahkemeye başvurdu!

Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuş ve Ispartakule'deki bazı projelerde satışlar durmuştu. Tedbir kararına isyan eden Ispartakuleliler bu kararın kalkması için mahkemeye başvurdu...

Ankara'da başıboş 100 bin hayvan için tedbir!

Kentte 100 bine yakın başıboş hayvan olduğuna dikkat çekilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sahipsiz hayvanlar için ‘Ankara Sokak Hayvanlar Komisyonu’ kurulması kararlaştırıldı. Peki neler yapılacak?

Fethiye'deki arıtma tesisi için imza kampanyası başlatıldı!

Fethiye'nin Kanalizasyon ve arıtma tesisi pek çok çevre ödülü almasına rağmen çevrede yaşayan sakinler arıtma tesisinin çevreye yaydığı koku ve diğer nedenlerin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesinin tedbir almasını istediler

İhtiyati tedbir için şartlar Haberi

İhtiyati tedbir için şartlar

İhtiyati tedbirin şartları nelerdir?

İhtiyati tedbir talebini şartları, 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hallerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebiliyor. 


Birinci fıkra hükmü niteliğine uygun düştüğü ölçüde çekişmesiz yargı işlerinde de uygulanır.


Mahkeme, asıl uyuşmazlığı çözecek nitelikte olmamak şartıyla, tedbire konu olan mal veya hakkın muhafaza altına alınması veya bir yediemine tevdiî ya da bir şeyin yapılması veya yapılmaması gibi, sakıncayı ortadan kaldıracak veya zararı engelleyecek her türlü tedbire karar verebilir. 


İhtiyati tedbir kararında;

a) İhtiyatî tedbir talep edenin, varsa temsilcisinin ve karşı tarafın adı,...