18 / 05 / 2024

İkamet tezkeresi almak için gerekli belgeler

İkamet tezkeresi almak için gerekli belgeler

İkamet tezkeresi sahibi yabancılar, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmek zorundadırlar. Peki ikamet tezkeresi nedir?

Balkonu içeri almak yasal mı?

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Peki bunun için izin almak gerekir mi? Balkonu içeri almak yasal mı?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

ANİMDEM Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti. Yazıcı, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi.

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Konut devlet desteği almak için gerekenler!

Konut devlet desteği almak için gerekli koşulları yerine getiren kimseler, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. Peki, konut devlet desteği almak için gerekenler nelerdir?

İnşaat fuarları konut almak isteyenler için büyük fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "inşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.

Konut almak isteyenler için fuarlar iyi fırsat!

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "İnşaat fuarları, özellikle konut almak isteyen tüketiciler için bulunmaz bir fırsat. Fuarlarda konutu imal eden müteahhitlik firmaları özel kampanyalar uyguluyor" dedi.

Konut kredisi almak kaç gün sürer?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisi almak kaç gün sürer?

Arda Turan Londra'dan ev almak için araştırma yapıyor!

Ünlü futbolcu Arda Turan şimdilerde İngiltere ve İspanya’da ev almak için araştırmalara başladı. Turan, zamanının bir kısmını Londra'da geri kalan kısmını da Milano'da geçirmek istiyor..

Ev almak için peşinat ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi paketlerinden faydalanabiliyor. Peki, ev almak için peşinat ne kadar?

Eminevim sistemiyle ev almak isteyenlere kampanya!

Eminevim sistemiyle ev almak isteyenlere kampanya olarak 0 faizsiz, aylık taksitlerin miktarını alan belirleyip ara ödeme yapmadan ev sahibi olunuyor. Taksitlerin miktarını da alıcı belirliyor.

Ev almak isteyenler acele etmeli mi?

Yeni projeler, kentsel dönüşüm. maliyet baskısı ve balon tartışmaları... İnşaat sektörünü ekonomik ve sosyal gündemin ön sıralarında tutmaya devam ediyor. Peki Ev almak isteyenler acele etmeli mi?

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

İkamet tezkeresi almak için gerekli belgeler Haberi

İkamet tezkeresi almak için gerekli belgeler

İkamet tezkeresi nedir?

Yabancıların Türkiye'de yasal olarak ikamet edildiğini gösteren belge "ikamet tezkeresi" olarak tanımlanıyor. İkamet Tezkeresi, gidilen şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden temin ediliyor. 


İkamet tezkeresi sahibi yabancılar, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmek zorundadırlar. 


İkamet tezkeresi, diğer adı ile ikamet izni; yabancı kişinin yeni bir ülkeye yerleşmesi durumunda İlgili emniyet müdürlüklerince o ülkede oturmasını teminen verilen belgedir. Verilen belgeye ikamet tezkeresi, oturum belgesi olarak isimlendirilmektedir.


İkamet değişimi 

Madde 14 – İkamet tezkeresi hamili yabancılar ikametgahlarını değiştirdiklerinde keyfiyeti 48 saat zarfında gerek çıktıkları, gerek naklettikleri yerdeki polis veya jandarma karakoluna bizzat veya bilvasıta veya taahhütlü mektupla haber vermeğe mecburdurlar. 

Otel, pansiyon gibi yerlerde oturan yabancılar için bu ihbar mecburiyeti bu yerlerin sahibi, müsteciri veya...