30 / 04 / 2024

İkametgah bildirimi nasıl yapılır

İkametgah bildirimi nasıl yapılır

Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah bildiriminde bulunması şart. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

İfraz nasıl iptal edilir?

İfraz işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor. Peki, ifraz nasıl iptal edilir?

Veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır?

Veraset yoluyla gerçekleşen intikallerde ölen kimsenin ikametgâhının bulunduğu vergi dairesine bildirim veriliyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır? Veraset ve intikal vergisi bildirimi ne zaman yapılır?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

İkametgahımı nasıl taşırım?

Kayıtlı mevcut ikametgah adresinden bir başka yere taşındığınızı ve kayıtlı adreste bir daha bulunmayacağınızı düşünelim. Bu durumda "İkametgahımı nasıl taşırım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Çevre temizlik vergisinin ödenebilmesi için bir defaya mahsus beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

Çöp vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

Çöp vergisi beyannamesi, mükellef olunduğunda bir defa veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor. Peki, çöp vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

İkametimi nasıl değiştirebilirim?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, siz de "İkametimi nasıl değiştirebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

İkametgah bildirimi nasıl yapılır Haberi

İkametgah bildirimi nasıl yapılır

İkametgah bildirimi nasıl yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah adresinin olması ve herhangi bir değişiklik halinde bildirimde bulunulması gerekiyor. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?


İkametgah bildirimi..

-Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


- Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


- Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda;...