14 / 05 / 2024

ikametgah bildirmeme cezası 2014

ikametgah bildirmeme cezası 2014

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

Kira geliri bildirmeme cezası nedir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Ödemeler için öncelikle beyan veriliyor. Peki, kira geliri bildirmeme cezası nedir?

Konut kredisi erken kapama cezası iptali!

Konut kredisi, bankaların gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi erken kapama cezası iptali nasıl olur?

Konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi erken kapama cezası var mıdır?

Sit alanı kazı cezası nedir?

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait oluyor. Peki izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası nedir?

Veraset ilamı cezası 2014!

Veraset ilamında adı mirasçı olarak geçenler, murisin (vefat eden kimsenin) mirasından pay almaya hak kazanıyor. Peki, veraset ilamı almama cezası var mıdır? İşte, veraset ilamı cezası 2014!

İkametgah değişikliği dilekçe örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren kimselerin, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte ikametgah değişikliği dilekçe örneği...

İkametgah taşıma işlemleri 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, taşınma durumlarında kişinin ikametgah adresini de taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah taşıma işlemi nasıl yapılır? İşte ikametgah taşıma işlemleri 2014...

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

Kaçak ev yapmanın cezası nedir?

İmar Kanunu gereğince bütün evler için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan evler ve yapılar için cezai yaptırımlar uygulanıyor. Peki, kaçak ev yapmanın cezası nedir?

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

ikametgah bildirmeme cezası 2014 Haberi

ikametgah bildirmeme cezası 2014

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Tüzel kişiler de dahil herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor.


İkametgah cezaları ile ilgili yasal ve güncel esaslar T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında açıklanıyor. Burada yazan esaslara göre, ikametgah cezası 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince kesiliyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.


Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarakindirime gidilir. Bu halde 292,50 TL ceza ödenir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması...