30 / 04 / 2024

ikametgah değişikliği idari para cezası

ikametgah değişikliği idari para cezası

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

İkametgah değişikliği dilekçe örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren kimselerin, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte ikametgah değişikliği dilekçe örneği...

İnternet üzerinden ikametgah değiştirme!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince herkesin bir ikametgah adresinin olması ve yapılan ikametgah değişikliklerinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği internetten nasıl yapılır? İşte internet üzerinden ikametgah değiştirme yolları..

İkametgah değişikliği bildirim süresi!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, ikamet değişiklik yapan herkesin ikametgahını bildirmesi gerekiyor. Peki, İkametgah değişikliği bildirimi ne kadar sürede yapılır? İşte ikametgah değişikliği bildirim süresi..

İkametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, ikametgah adresini değiştiren kimselerin 20 iş günü içinde yaptıkları ikametgah değişikliğini bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

İkametgah değişikliği 2014!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Peki ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İnternetten ikametgah değişikliği yapılabilir mi? İşte ikametgah değişikliği 2014...

ikametgah değişikliği idari para cezası Haberi

ikametgah değişikliği idari para cezası

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

İkametgah belgesi; Resmi işler için semt, cadde, sokak, kapı numarası vb. gibi adres bilgileri içeren oturulan yeri gösteren konut belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre her vatandaşın tek ikametgah adresinin olması gerekiyor. Kayıtlı adresinden taşınan kimselerin belli bir süre içinde değişiklik beyanında bulunması gerekiyor.


Aksi durumda para cezası uygulanıyor. Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde verilen cezalar şu şekilde:


Adres değişikliği idari para cezaları 2015

- 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, 

-Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanıyor.


Ancak belli hallerde adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilebiliyor. Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren...