29 / 07 / 2024

ikametgah değiştirme işlemleri

ikametgah değiştirme işlemleri

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, siz de "İkametimi nasıl değiştirebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31379 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

ikametgah değiştirme işlemleri Haberi

ikametgah değiştirme işlemleri

İkametimi nasıl değiştirebilirim?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Hukuken herkesin tek bir ikametgahının bulunması gerekiyor.


Bulunduğu yerden taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, siz de taşındıysanız ve "İkametimi nasıl değiştirebilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İkametgah değişikliği nüfus müdürlükleri aracılığı ile yapılıyor. Yapmanız gereken taşındığınız yeni yerin il nüfus müdürlüğüne gidip adresi bildirimi yapılması gerekiyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla; beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı isteniyor. 


Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali...