06 / 05 / 2024

iki arsa birleştirilebilir mi

iki arsa birleştirilebilir mi

Birleştirme,tapu sicilinde birden fazla arsanın bir tapuya bağlanıp,tek parsel halini almasıdır.Birleştirme işlemi için bazı hususların yerine getirilmesi gerekiyor.İşte iki arsanın birleştirilmesi için gerekenler!

İki arsa nasıl birleştirilir?

Tapu kütüğünde birden fazla aynı yada farklı kişilere ait taşınmaz malın birleştirilmesi yani tevhid söz konusu olabiliyor.Peki iki arsa nasıl birleştirilir?İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler nelerdir?

İki şehirdeki iki arsa ve kargir bina satışa çıktı!

Düzce ve Bolu'da yer alan arsa ile kargir bina satışa çıkarıldı. Bina ile arsaların satış ihaleleri Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak.

İstanbul ve Sakarya'da iki arsa satılacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul ve Sakarya'da yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 12 Mart ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak.

İstanbul ve Gaziantep'te iki arsa satılacak! 

İstanbul ve Gaziantep'te yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların muhammen bedelleri 26 milyon 282 bin  TL ile 10 milyon 203 bin TL arasında değişiyor. 

Belediye 2 ilde iki arsa satacak!

Arsa yatırımcılarının merakla beklediği ihale ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihaleler kapsamında belediyeler iki şehirde yer alan iki arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Kocaeli ve Konya'da arsa fırsatı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ihale ilanlarına göre Kocaeli ve Konya'da yer alan iki arsa satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Tuzla Tepeören'de 11 bin metrekarelik konut imarlı iki arsa satılıyor!

Tuzla Belediyesi, Tepeören'de yer alan toplam yüzölçümü 10 bin 934,37 metrekare olan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki Tuzla Tepeören'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Kayseri'de imarlı iki arsa satılacak! İhalesi 13 Aralık'ta!

Kayseri İli Yahyalı Belediye Başkanlığı, Kayseri Yahyalı'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret alanı ve akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı.

Nevşehir’de iki arsa satılacak! İhale tarihi 13 Aralık!

Nevşehir ili, Ürgüp ilçesinde iki adet arsa satışa çıktı. Arsaların fiyatı belli olurken, açık teklif usulüyle satılacak.

Kastamonu'da taksitle 2 arsa ve 1 arazi satılacak!

Kastamonu İl Encümeni Başkanlığı, Kastamonu'da yer alan iki arsa ve bir araziyi satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Düzce'de konut imarlı iki arsa satılacak! İhalesi 19 Aralık'ta!

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce Gümüşova ve Merkez'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Amasya’da iki arsa ve iki iş yeri satılacak!

Amasya ili, Suluova ilçesinde 4 adet taşınmaz satılacak. Taşınmazlara yönelik tüm bilgiler ve ihale tarihi belli oldu.

Bozcaada Belediyesi'nden satılık iki arsa!

Bozcaada Belediye Başkanlığı Bozcaada Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

iki arsa birleştirilebilir mi Haberi

iki arsa birleştirilebilir mi

İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler!

Birleştirme yani tevhid,tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin talebi üzerine İmar Kanununa göre tek bir parsel numarası altında birleştirilerek, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemine deniliyor.


Yapılan birleştirme işleminin imar mevzuatına uygunluğu onaylattırılıyor.Onay mercii; işleme konu parseller belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise belediye encümeni; mücavir alan dışında ise il özel idaresi oluyor.


2010/4 sayılı genelge birleştirmeyi; talebe bağlı olarak yapılacak işlemlerden olarak belirliyor. Lisanslı büroların kurulduğu yerlerde birleştirme için ilk başvuru bürolardan birine yapılıyor. Eğer Lisanslı büro kurulmamışsa başvuru kadastro müdürlüğüne yapılıyor.


Birleştirme işlemi; teknik yönü olması nedeniyle kadastro müdürlüklerini; tescili gerektirmesi nedeniyle de tapu müdürlüklerini ilgilendiriyor.


İki arsanın birleştirilmesi için başvuruda bulunulacak...