05 / 05 / 2024

iki ayrı daire olarak kullanılan dubleks daire

iki ayrı daire olarak kullanılan dubleks daire

Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

Altın 3 bin TL olacak iki ayrı isim peş peşe konuştu! Aman dikkat! Bilmiyorsanız hemen buraya bakın sonra kala kalmayın!

Altını olanı da olmayanı da çok yakından ilgilendiren flaş açıklama resmen yapıldı. İki ayrı uzman peş peşe aynı seviyeye işaret etti. Gram altın 3 bin TL olacak! Hemen bakın, sonra pişman olmayın! İşte bütün ayrıntılar...

Emekli promosyonlarında bu iki tarihe dikkat! Elinizi çabuk tutun zaman daralıyor! Son 5 gün…

Emekli aylıklarına gelen 80’i aşan iki ayrı zammın ardından bankalar promosyon yarışına girdi. Her ay promosyon miktarını arttırarak güncelleyen bankalar, son başvuruların 31 Ağustos’ta alınacağını açıkladı. İşte, 27 Ağustos 2022 bankaların dağıttığı promosyon miktarı ve son başvuru tarihleri...

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz'daki iki araziyi 1.7 milyar TL'ye sattı!

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz'da yer alan iki ayrı parseli için bugün ihale gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye, göre ihaleye 5 firma tarafından teklif verildi. Ankara merkezli Pasifik GYO'nun iki arsayı toplam 1 milyar 774 milyon TL'ye aldığı belirtildi.

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Alaattin Kadayıfçıoğlu Çeşme'de iki ev kiraladı!

Ailesine çok düşkün olan genç iş insanı Alaattin Kadayıfçıoğlu, Çeşme'de ailesi ve sevgilisi Zehra Çilingiroğlu için iki ayrı ev kiraladı...

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Karmod Malta'da iki ayrı mesleki öğretim lisesi teslim etti!

Karmod, Akdeniz'de ada ülkesi Malta Cumhuriyeti’nde iki ayrı mesleki öğretim lisesi projesini tamamladı.

Elazığ'daki depremde yıkılan binalara iki ayrı soruşturma!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı depremde yıkılan binalar hakkında iki ayrı soruşturma düzenledi.

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün'e 2 ayrı tazminat davası!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP eski milletvekili Sinan Aygün'e iki ayrı tazminat davası açtı.

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi için iki ayrı ihale yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kat karşılığı iki ihale yapılacak.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi için iki ayrı ihale yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde iki ayrı ihale yapacaklarını açıkladı.

iki ayrı daire olarak kullanılan dubleks daire Haberi

iki ayrı daire olarak kullanılan dubleks daire

Dubleks dairenin tapusu bölünür mü?

Dubleks daireler, iki katlı ancak tek bir bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dubleks daireler her ne kadar iki katlı olsa da iki tane müstakil tapusu olamıyor. Tapu tek oluyor. Peki, dubleks dairenin tapusu bölünür mü?


Dubleks daireler gerekli tadilat ve prosedürlerin izlenmesi halinde bölünebiliyor. Ancak bu işlemler yapılmadan ve izin alınmadan yapılan bölme işlemi, taşınmazın tapusunu bölmüyor. Tapuyu hisselendirmiş oluyor.


Dubleks dairelerin tapularının ayrı olabilmesi için bu dairenin iki katının da fiziksel olarak birbirinden ayrı olması gerekiyor. 

Mimari projesinde fiziksel olarak ayrı olmayan ve tek kapısı bulunan dubleks dairelerin ayrılabilmesi için çok uzun prosedür bulunuyor. 


Bunun için kat maliklerinden izin alınması, belediyeden izin alınması, tadilat yapılması, yapılan tadilatın onaylanması gerekli oluyor.


Buna karşın fiziken ayrı bulunan diğer ifade...