08 / 11 / 2024

iki haklı ihtar örneği

iki haklı ihtar örneği

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. iraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kiracıya haklı ihtar örneği..

 İki ayrı yazılı ihtar alan kiracılara kara haber! Tahliye edilebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar sebebiyle tahliyenin detaylarını açıkladı. İşte o paylaşım…

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tazminat öder? Kiracılar hemen baksın! Bu iki maddeye dikkat!

Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bazı durumlar kiracının haklı sebeplerden dolayı ivedi fesih hakkını kullanabilir. Av. Tarık Çakmak kiracının tazminat hakkıyla ilgili iki kritik maddeyi açıkladı. Peki tazminat elde edebilmek için ne gerekiyor? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

Kiracılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Star Kıbrıs köşe yazarı Begüm Gürel bugünkü köşesinde kiralanan gayrimenkullerde yaşanan sorunları kaleme aldı. İşte Begüm Gürel'in 'Kiralananın tahliyesi açısından şartlar ve iki haklı ihtar' başlıklı yazısı...

4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek " iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede iki haklı ihtarla kiracının tahliyesi...

Kiracı ihtar örneği 2016!

Kiracılara farklı nedenlerden dolayı ihtarname gönderilebiliyor. Ancak bunun için mal sahibinin haklı bir nedeninin olması gerekiyor. Peki, ihtar nasıl gönderilir? İşte kiracıya ihtarname örneği 2016..

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. iraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kiracıya haklı ihtar örneği..

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarı!

Kiralamalarda kiracı istediği zaman evden çıkamadığı gibi; mal sahibi de haklı bir neden olmadan kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Ancak gereksinim nedeni ile tahliye davası açılabiliyor. İşte ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarı...

Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Bir kira dönemi içinde gönderilen iki haklı ihtarname ile gayrimenkul sahibi tahliye hakkına sahip olmuş oluyor. Peki ihtarname nasıl gönderilir? İşte kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği...

Kirada iki haklı ihtar tahliye gerektiriyor!

Yargıtay kiracıyla ev sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İstanbul'da yaşanan olayda yerel mahkeme ev sahibinin noter kanalıyla gönderdiği iki ihtardan sonra kirasını ödeyen kiracıyı haklı bularak ev sahibinin tahliye davasını reddetmişti..

iki haklı ihtar örneği Haberi

iki haklı ihtar örneği

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödüyor.


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Temerrüt nedeniyle ihtar


VEKİLİ                      :.......

             

DAVALI    ...