27 / 04 / 2024

İki Şehir

İki Şehir

İstanbul'un nüfus artışını engellemek için önlem alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, öncelikli olarak Bağcılar, Güngören ve Bayrampaşa ilçelerini yeni kurulacak iki şehre taşımayı planlıyor...

Başbakan Erdoğan'ın iki şehir projesiyle İstanbul'a Seul modeli!

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında kurulacağını açıkladığı 'İki Şehir' projesinin ayrıntıları netleşti. Şehirlerin her biri 500 bin nüfuslu olacak.

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları tarafından inşa edilecek olan Yenişehir Evleri Arnavutköy Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor...

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 Nisan tarihinde hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 1 milyona yakın kişinin metro hattında seyahat ettiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depremzedelere yardım ederek askıda fatura uygulamasını hayata geçiriyor. Bu uygulama, ihtiyaç sahibi kişilere büyük bir destek sağlayacak. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı!

Değeri her geçen gün artmaya devam eden Bahçeşehir’in en beğenilen projeleri arasında yer alan Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı sunuluyor...

Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Silivri'ye 10 bin kişilik şehir stadı müjdesi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Göz bebeğimiz Silivrispor’umuza, kentimize, Silivri’mize yakışan 10 bin kişilik şehir stadı istiyoruz bunu yapacağız" dedi.

Adana-Mersin arası 25 dakikaya iniyor!

Adana-Mersin arasına yapılan hızlı tren projesinde sona gelindi. İki şehir arasındaki mesafeyi 25 dakikaya düşürecek projenin yüzde 98'i tamamlandı.

Karaman'a 15 bin kişilik şehir stadyumu!

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa oalrak yürüttüğü bir projeyle Kırbağı mevkisine inşa edilen 15 bin kişilik şehir stadyumunun 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

KYK'dan Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt inşa edecek. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yurdun Alaşehir ilçesi ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Kırşehir Kaman'a 150 kişilik huzurevi yapılacak!

Kırşehir Kaman’a 150 kişilik Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için Kaman Belediyesi tarafından 25 yıllığına 20 dönüm arsa tahsis protokolü imza töreni yapıldı.

İki Şehir Haberi

İki Şehir
İstanbul'da nüfus yoğunluğunun azaltılması için başlatılan yeni İki Şehir projesi hayata geçirildi. Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olacak bu şehirlere taşınacak ilçeler arasında öncelikli olarak Bağcılar, Bayrampaşa ve Güngören ilçelerinin yer alması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili kesin karar...