28 / 04 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 Nisan tarihinde hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 1 milyona yakın kişinin metro hattında seyahat ettiğini dile getirdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı yazılı açıklamada Türkiye genelinde olduğu gibi mega kent İstanbul'da da raylı sistemlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydederek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yürütülen toplamda 11 projede toplam 96,9 kilometrelik raylı sistem hattı inşaatının devam ettiğine değindi.

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Yaptığı açıklamada Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışıyla birlikte İstanbul'da metro hattı uzunluğunun 130 kilometrenin üzerine çıktığını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Metro hattı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metrosunda 1 milyona yakın kişi seyahat etti." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 6,2 kilometre uzunluğundaki hattın Başakşehir Metrokent istasyonundan başladığını, güzergahta Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Kayaşehir Meydan olmak üzere 4 istasyon yer aldığını kaydederek, saatte 80 kilometre hızla tasarlanmış olan hattın, saatte tek yönde 70 bin yolcu hizmet verme kapasitesine sahip olduğuna değindi.


Geri Dön