10 / 05 / 2024

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 Nisan tarihinde hizmete açılan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 1 milyona yakın kişinin metro hattında seyahat ettiğini dile getirdi.



"Kısa zamanda hizmete açtık"

Yaptığı açıklamqada İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, şehir hastanesinin yolunu yapmadığı gibi metro hattını da yapmayacaklarını Bakanlığa bildirdiklerini, bunun üzerine projeyi devraldıklarını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şunları dile getirdi: "Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden devraldığımızda toplamda yüzde 5 ilerleme seviyesindeki metro hattı, faaliyetlerimiz neticesinde kısa zamanda hızla ilerledi, test sürüşleri yapıldı ve işletmeye açılmak için hazırlandı. Söz konusu bu projeyi devraldığımızda; 5 bin 662 metrelik NATM tünellerinin sadece 112 metresi kazılmış, 3 bin 298 metre TBM (tünel açma makinesi) tünellerine hiç başlanmamıştı. Biz hepsini tamamlayarak toplam 10 bin 250 metre tünel inşaatını tamamladık. 295 metre uzunluğundaki viyadük imalatlarını da tamamladık. Ray işlerini ise 11 bin 595 metre ray döşeyerek tamamladık. 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan yaptık. Elektromekanik ve sinyalizasyon imalatlarını tamamladık ve İstanbulluların hizmetine açtık."

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı!

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar arası 23 dakikaya düştü

Açıklamasında söz konusu hattın işletmeye alınmasıyla bölgede ekonomik ve güvenli bir ulaşımı sağladıklarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kayaşehir-Mahmutbey arasında seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Bakırköy Özgürlük meydanı arasında seyahat süresi 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arasındaki seyahat süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar arasındaki seyahat süresi 23 dakika oldu." dedi. Bakan Karaismailoğlu, hem hızlı hem de konforlu ulaşımı sağladıklarını da bildirdi.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Emeklilikte gün şartı düşecek mi?


Geri Dön