26 / 07 / 2024

iki yabancı şirketten biri istanbuldamı

iki yabancı şirketten biri istanbuldamı

AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, İki yabancı şirketten biri İstanbul'da. Türkiye'de faaliyet gösteren 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da bulunuyor.

250 bin dolara ev alan yabancılar, evleri iki katına sattı: Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk! 

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi sık sık gündem oluyor. Dr. Mahfi Eğilmez, "Para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk" dedi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışı ile ilgili neler söyledi? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçti! Ünlü ekonomist hedefi açıkladı!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçerek iki yılın zirvesine ulaşması üzerine ünlü ekonomist Atilla Yeşilada asıl hedefi sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satışları masaya yatırıldı! Yabancı yatırımcılar en çok bu 10 ili tercih ediyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı yeniden TBMM'de! 2 yıl durdurulsun teklifi!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yabancı uyruklu kişilere konut satışının iki sene durdurulması amacıyla Meclis'e kanun teklifi sundu. 

Kanada'da konut fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! Hükümet yabancıya konut satışını yasaklamaya hazırlanıyor! 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede rekor düzeyde artış gösteren emlak fiyatları sebebiyle yabancılara konut satışının iki sene süreyle yasaklanmasını önerdi. 

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Antalya'da Cezayirli emlakçının öldürülmesiyle ilgili yabancı uyruklu iki kiracısı yakalandı!

Antalya'da Cezayirli emlakçı Muhammed Mekki'nin öldürülmesiyle ilgili olarak yabancı uyruklu iki kiracısı gözaltına alındı.

Konutta yabancı cirosu yerliye göre 4 kat fazla!

Yurtdışı gayrimenkul yatırımcılarının talebi ile oluşan emlak pazarında yıllık ciro 2019 itibariyle 250 milyar dolar seviyesine ulaştı. Verilere göre bu iki ülkede yerliler bir gayrimenkulü yaklaşık 300 bin Euro’ya alırken, yabancı bu ülkelerden bir gayrimenkulü 420 bin Euro’ya satın aldı.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

iki yabancı şirketten biri istanbuldamı Haberi

iki yabancı şirketten biri istanbuldamı

Türkiye'de faaliyet gösteren 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da bulunuyor.


AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2014 yılı Ekim ayı itibarıyla uluslararası sermayeli şirket sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13,8 artarak 41 bin 131'e ulaştı. Bu dönemde AB ülkeleri ortaklı girişimlerin sayısı 19 bin 228'e ulaştı. AB ülkelerinin ortak olduğu şirketler arasında Almanya 5 bin 991 şirketle başı çekerken, bu ülkeyi 2 bin 760 şirketle İngiltere, 2 bin 428 şirketle Hollanda ve bin 198 şirketle İtalya takip etti.


Söz konusu şirketlerin illere göre dağılımına bakıldığında, İstanbul 24 bin 489 yabancı ortaklı şirketle ilk sırada yer alırken, bu ili 4 bin 365 şirketle Antalya, 2 bin 462 şirketle Ankara, 2 bin 89 şirketle İzmir, bin...