28 / 04 / 2024

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.



Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların ev sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı 2 sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu.

Maliye Bakanlığı'nın Pazar günü yayımladığı basın açıklamasına göre, mevcut durumda 1 Ocak 2025 tarihinde sona erecek olan konutlarda yabancı mülkiyet yasağı 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzatılacak. 

Xinhua'nın aktardığı habere göre yapılan açıklamada, yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların Kanada'da konut satın almalarına ilişkin yasağın devam edeceği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, konut amaçlı gayrimenkul satın alımı için Kanada'ya giren yabancı paranın başta büyük kent merkezleri olmak üzere ülke genelindeki kentlerde konut fiyatlarına yönelik endişeleri artırdığı kaydedildi. Yapılan açıklamada ayrıca, yabancı mülkiyet sebebiyle Kanadalılara ülke genelindeki şehir ve kasabalarda konut piyasasının üzerinde fiyat verildiğine ilişkin endişelerin arttığı bildirildi. Federal hükümet 2022'de yabancı yatırımcıların ülkede konut satın almasını yasaklayan Kanadalı Olmayanların Konut Satın Almasının Yasaklanması Yasası'nı kabul etmişti.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027 ye kadar uzattı!

YABANCI ÖĞRENCİLERİN SAYISININ YÜZDE 35 AZALMASI BEKLENİYOR 

Kanada’da hükümet, son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınırın 2024'te yaklaşık olarak 360 bin vize olması beklenirken, bunun da 2023'e göre de yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıdığı kaydedildi.

Yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan Ovygo’nun Yönetici Partneri Andaç Baran Cezayirlioğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Ofisi (IRCC) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Kanada’da eğitim için bulunan uluslararası öğrenci sayısı, ofisin 949 bin öngörüsünü aşarak 1 milyon 28 bin 850  oldu. Son 4-5 aydır Kanada hükümeti tarafından sıklıkla dile getirilen öğrenci vizesi başvurularına bir limit getirilebileceği uyarıları gerçekleşti ve 2 yıl boyunca verilecek öğrenci vizesi sayısına limit getirildi. Ayrıca özel sektör statüsündeki eğitim kurumlarında programlarını tamamlayan öğrencilere mezuniyetleri sonrası çalışma izni de verilmeyecek.”  

2023 emlak sektörü durağan geçti, arsa ve arazilere talep zirve yaptı!

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!


Geri Dön