16 / 05 / 2024

İkinci Dünya Savaşı Nazi Toplama Kampları

İkinci Dünya Savaşı Nazi Toplama Kampları

İşadamı Jak Kamhi kitabında Unkapanı'ndan Eyüp'e kadar olan Haliç kıyısındaki arazilerin çoğunluğunun ailesine ait olduğunu açıkladı. Jak Kamhi, arazilerin istimlak projesiyle artık kendilerinde olmadığını söyledi

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

Dünya ekonomisini buz kestiren haber! Askıya aldılar, her şey daha kötüye gidecek

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya ekonomisini derinden etkilemişti. Ülkeler iki ülkeden barış beklerken, müzakereler askıya alındı. Dünya ekonomisi bu haberden sonra yine karalar bağladı. Enflasyon ve hayat pahalılığının sürmesi bekleniyor.

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Dünyanın en zengin 20 milyarderinin serveti katlandı!

Koronavirüs salgını sırasında küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşarken, dünyanın en zengin 20 milyarderi servetini yüzde 68 arttırdı.

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

İngiltere'de ikinci dünya savaşından kalma binayı görenler şok oldu!

İngiltere Essex'de İkinci Dünya savaşından kalma paslanmış yapı lüks beş yatak odalı müthiş bir ev haline geldi. Görenler gözlerine inanmadı.

Haliç - Karadeniz Sahra Hattı: I. Dünya Savaşı'ndan kalan gizli hat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 62 kilometrelik Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili dekovil hattının yeniden inşası için ihaleye çıkıldı. Peki 1. Dünya Savaşı'nın gizli hattı, Haliç - Karadeniz Sahra Hattı ne zaman ve nasıl kuruldu?

Türkiye'den 13 tarihi yer UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi!

Mersin Kızkalesi, Malatya Arslantepe Arkeolojik Alanı, Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı alanları ve Kırşehir Ahi Evran Türbesi'nin de aralarında bulunduğu 13 tarihi alanımız UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi...

İkinci Dünya Savaşı Nazi Toplama Kampları Haberi

İkinci Dünya Savaşı Nazi Toplama Kampları

Sene 1925. Türkiye genç bir cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği doğrultuda yeni bir yola çıkılmış. 

Pera Palas’ın karşısındaki Şeyh Han’da bir çocuk doğuyor. Adı Jak Cordoba Sultana Hayim Kamhi. 

İsminin bu kadar uzun olmasının nedeni aile tarihinde gizli. 1492 yılında engizisyonun baskısından İspanya’yı terk etmek zorunda kalan ailesi İspanya’nın Cordoba kentinde yaşamış. Dinini değil ülkesini terk etmeyi tercih eden Museviler Sultan 2’nci Beyazıd’ın gönderdiği gemilerle İstanbul’a gelmişler. 


İşte o günlerde Tepebaşı’nda doğan bu çocuk, Türkiye’de elektronik sektöründe Profilo markasını yaratan önemli işadamlarından biri olan Jak Kamhi. 


Türkiye sevgisiyle, yıllardır bir iyi niyet elçisi gibi yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Kamhi, 88 yılını, yaşadıklarını, gördüklerini bir kitapta topladı. 

2012 yılında kaybettiği ve hayatının en büyük acısı olarak nitelediği oğlu Hayati Kamhi’ye adadığı ‘Gördüklerim Yaşadıklarım’ isimli 400 sayfalık...