05 / 05 / 2024

İkitelli OSB ek alan talebi

İkitelli OSB ek alan talebi

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Akkaya, bölgede dikkat çeken problemlerle ilgili firmalarla yapmış oldukları anket kapsamında, en temel sorunun kapasite artışına gidilememesi olduğunu belirtti.

İkitelli OSB'den 3 milyon metrekarelik ek alan talebi!

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Akkaya, bölgede dikkat çeken problemlerle ilgili firmalarla yapmış oldukları anket kapsamında, en temel sorunun kapasite artışına gidilememesi olduğunu belirtti.

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

İkitelli OSB için yeni arazi arayışı!

İkitelli OSB Başkanı Mahmut Aydın, İkitelli OSB olarak yeni yatırım arazisi arayışında olduklarını bildirdi. Aydın, ''İstanbul'a yakın illerden birinde 4 milyon metrekarelik OSB arazisi arayışımız var'' diye konuştu.

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi açıldı!

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

İkitelli OSB için yeni yer isteniyor!

Yüzde 80 doluluk oranının bulunduğu İkitelli OSB'de firmalar büyümekte güçlük çekiyorlar. Firmaların büyümeleri için İkitelli OSB'ye yeni yer tahsis edilmesi isteniyor. 

Başakşehir Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası açıldı!

Başakşehir Devlet Hastanesi’nin Ek Hizmet Binası, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kayaşehir’de inşaatı devam eden, Avrupa’nın en büyük kent hastanesi olacak İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi’nin bir şahese

Arsa dolandırıcılarına dikkat!

TOKİ tarafından inşa edilen Kapaklı-İkitelli OSB, dolandırıcıların radarına girdi. Dolandırıcılar, arazisi devlet teşvikiyle verilen OSB’den arazi almak isteyen işadamlarına hayali arsa satıyor.

İkitelli sanayicilerinin arsa talepleri değerlendirilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İkitelli OSB'de sanayiciler ve işverenlerle buluştu. Bakan Ağbal sanayicilerin sorunlarını dinledi ve arsa taleplerini değerlendirerek, isteklerin takip edileceği sözünü verdi.

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent OSB'yi ziyaret ederek, "Organize sanayi bölgelerine her türlü yardımı yaptık, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Zirvedekiler Seyahat Acentası Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Başakşehir Şubesi açıldı!

Zirvedekiler Seyahat Acentası Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Başakşehir Şubesi, Bilal Şeker Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 1 Temmuz'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde açıldı.

Özmert Paslanmaz Çelik Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmert Paslanmaz Çelik Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent Ağralı tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Temmuz'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi, Mutfakçılar Sanayi Sitesi'nde kuruldu.

Mirsan Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mirsan Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Mirhan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde kuruldu.

İkitelli OSB ek alan talebi Haberi

İkitelli OSB ek alan talebi

Yaklaşık 700 hektar büyüklüğündeki alanı ve 30 bini aşkın iş yeriyle reel sektörün kalbi olan İkitelli OSB, 400 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Dünya Gazetesi'nden Barış Sedef'in haberine göre; İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) Başkanı Ahmet Akkaya, bölgede dikkat çeken problemlerle ilgili firmalarla yapmış oldukları anket kapsamında, en temel sorunun kapasite artışına gidilememesi olduğunu belirtti.

Akkaya, 300'ü aşkın firmadan toplamda 3 milyon metrekare büyüklüğünde ek alan talebi aldıklarına dikkat çekti. Ankette bazı firmaların kapasitenin artırılması durumunda yüzde 100 büyüme kaydedebileceğine vurgu yapıldığını dile getiren Akkaya, "İkitelli OSB'de mevcut konumda üreticilerin kapasite artışına gitmesi oldukça zor. Yapmış olduğumuz anket çalışmasında bölgedeki üreticilerden 500 metrekareden 5 bin metrekareye kadar ilave yer talebi aldık. Anketimizde öne çıkan en önemli başlık...