14 / 05 / 2024

İklim Değişlikliği Raporu

İklim Değişlikliği Raporu

İnşaat sektöründe büyük bir hareketlenme sağlayan kentsel dönüşümden mutlu çıkacak olan sektörlerden birisi de yalıtım sektörü. Şu an ülkemizdeki yapıların %85’ i yalıtımsız ve kentsel dönüşüm sonucunda 14 milyon yapının elden geçirilmesi bekleniyor...

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

İklim Değişlikliği Raporu Haberi

İklim Değişlikliği Raporu

Ülkemizin günlük enerji ihtiyacının %65’lik kısmı ithal edilmektedir ve bu ihtiyacın 2020 yılında %75-80 olacağı varsayılmaktadır. Bu, toplam enerji tüketiminin %30-40’ı konutlarda iklimsel konfor sağlanmak amacı ile ısıtma veya soğutmaya harcanmaktadır. Bu miktarın azaltılmasının ise büyük oranda ısı yalıtımı ile mümkün olduğunu belirten EPSDER Başkanı Ümit GÜNEŞ, enerji ihtiyacının dışa bağımlılık yarattığını ve ülkemize ciddi bir maddi külfet oluşturduğunu; ısı yalıtımı sayesinde enerji verimliliği, enerji verimliliği ile de israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve maksimum konforun sağlandığını belirtti.

BM’nin açıkladığı İklim Değişlikliği Raporu’na göre 1990-2004 yılları arasında yüzde 72.6 ile karbondioksit gazı ile en hızlı artışı kaydeden ülkenin Türkiye olduğunu ve bunun temel nedeninin enerji kaynaklarını verimli kullanamama...