06 / 05 / 2024

il idaresi kurulu

il idaresi kurulu

İllerde genel idare teşkilatı il, ilçe ve bucak bölümlerine uygun olarak düzenleniyor. Peki, il idaresi nasıl kurulur? İl nasıl idare edilir? İşte 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu esasları..

Yeşil GYO yönetim kurulu komitelerini seçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı müteakiben aldığı yönetim kurulu kararına istinaden, yönetim kurulu komiteleri seçildi. 

Yaşar Altıparmak, Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Cengiz Dilli oldu...

Metin Başer, Yeşil GYO yönetim kurulu üyesi oldu!

Yeşil GYO tarafından yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Fermani Özgür Altun'un yerine Metin Başer'in ilk genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulmak üzere seçilmesine karar verildi. 

Cengiz Dilli, Yeşil GYO yönetim kurulu üyesi oldu!

Cengiz Dilli, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket bu gelişmeyi KAP'ta açıkladı...

Yeşil GYO  yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO  yönetim kurulu komite üyelerini seçtiğini bildirdi. 

Yeşil GYO İlişkili Kuruluş İşlemlerine İlişkin Rapor Sonucu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaygınlık ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemleri ve yönetim kurulu raporunun sonuç bölümünü KAP'ta yayınladı...

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak oldu!

Yeşil GYO yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak Yaşar Altıparmak'ın göreve getirilmesi. 

Yeşil GYO bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı ile ilgili olarak yapılacak bağımsız denetim işlemlerini yapacak bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor.

Balıkesir Göbel'e modern mezbaha!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Susurluk ilçesinde kurulu bulunan, kentin en eski mezbahalarından olan Göbel Mezbahası, Yap - İşlet - Devret modeliyle yenilenerek Medist Et Entegre Tesisi adıyla hizmete açıldı.

Yeşil GYO yönetim kurulu üyelerinde değişiklik!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyeliği ve üstlendiği tüm görevlerinden ayrılan Uğurcan Giray'ın istifasını kabul etti ve yerine Günay Yavaş'ı getirdi.

Kocaeli Arslanbey OSB'de 6.6 milyon TL'ye satılık tesis!

Kocaeli 1. İcra Dairesi, ilçemizde kurulu bulunan asfalt üretim tesisini satışa çıkardı. Arslanbey Sanayi bölgesinde bulunan tesisin toplam satış bedeli 6 milyon 686 bin 676 TL olarak belirlendi.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 41 oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 5 havalimanına daha "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye sahip havalimanı sayısı 41'e yükseldi.

Yeşil GYO ilişkili kuruluşlar ve yönetim kurulu raporu sonuçları!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Ortaklığı'nda Yaygınlık ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemleri ve yönetim kurulu raporunun sonuç bölümü hakkında bilgilerini yayımladı.

il idaresi kurulu Haberi

il idaresi kurulu

İl idaresi nasıl kurulur?

İl idaresi kuruluşlarına ait yasal esaslar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununda açıklanıyor. Kanun gereğince, Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından coğrafya durumuna, iktisadi şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller ilçelere ve ilçeler de bucaklara bölünmüştür.


İl, ilçe ve bucak kurulması, kaldırılması, adlarının, bağlılıklarının, merkez ve sınırlarının belirtilmesi ve değiştirilmesi aşağıda gösterilen şekilde yapılır:


A) İl ve ilçe kurulması, kaldırılması, merkezlerinin belirtilmesi, adlarının değiştirilmesi, bir ilçenin başka bir il'e bağlanması kanun ile;


B) Bucak kurulması, kaldırılması, merkezinin belirtilmesi, il ilçe ve bucak sınırlarının ve bucak adlarının değiştirilmesi bir köyün veya kasabanın veya bucağın başka bir il ve ilçeye bağlanması, mühim mevki ve tabii arazi adlarının değiştirilmesi İçişleri Bakanlığının kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile;


C) Yeniden köy kurulması veya yerinin değiştirilmesi...