02 / 05 / 2024

il Yapı denetim komisyonunun görevleri

il Yapı denetim komisyonunun görevleri

Yapı denetim komisyonunun görevleri nelerdir, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Cma Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Cma Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ilık tarafından kuruldu.

Trakya Yeşil Vadi Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Trakya Yeşil Vadi Yapı Denetim Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mustafa Yazıcı imzasıyla kuruldu.

Yeşil Karadeniz Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Karadeniz Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Kurtuluş Bahar tarafından 30 bin TL sermaye bedeli ile Sancaktepe’de kuruldu.

Yeşil Yapı Endüstrisi 2016 yılı sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Yeşil Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi, 30 Haziran 2016 tarihli konsolide finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait konsolide kar, zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunu yayınladı.

YKS Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YKS Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Harun Yüksel, Ersin Yüksel ve Serdar Öksüz ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 10 Haziran'da Kartal'da kuruldu.

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi, Volkan Besler tarafından 100 bin TL sermaye ile 3 Haziran' da Pendik Yeni Mahalle Mahallesi Abdülhalik Renda Caddesi' nde kuruldu.

Yeşil Yapı Endüstrisi kâr payı dağıtacak mı?

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., yapılan yönetim kurulu toplantısında 2014 yılı faaliyetleri sonucu oluşan zarar sebebiyle kar dağıtımı yapılamayacağına karar verildiğini KAP'a bildirdi. İşte açıklama...

Yöntem Yapı Denetim başta Eskişehir olmak üzere yapıları denetliyor!

Yurt geneline hizmet vermek üzere faaliyetlerine Eskişehir'de başlayan Yöntem Yapı Denetim, alanında deneyimli mimar ve mühendisler ile 14 yıldır konuttan fabrika binalarına ve AVM'lere kadar bitmiş tüm yapıların denetimini yapıyor.

Kadıköy Belediyesi Yapı Denetim Ekibi'nden inşaatlara denetim!

Aylık ortalama 700-1000 arasında inşaatın denetlendiği Kadıköy'de yapı denetim ekipleri Nisan ayında 700 inşaat denetledi. Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce Yapı Denetim Ekibi oluşturulmuştu..

Yeşil Yapı Endüstrisi Genel Kurulu 15 Haziran'da!

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., 15 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Çağrısını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurdu. İşte açıklama...

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi, Macit Arasan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 18 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Merkez Mahallesi, Eyüp Caddesi, Dünya İş Merkezi'nde kuruldu.

Yeşil Yapı Endüstrisi 3 aylık finansal tabloları!

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Yeşil Yapı Endüstrisi faaliyet raporu!

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., 1 Ocak - 31 Mart dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketin 3 aylık faaliyet raporu...

il Yapı denetim komisyonunun görevleri Haberi

il Yapı denetim komisyonunun görevleri

Yapı denetim komisyonunun görevleri!

Yapı Denetim Kanununun uygulanabilmesi ile ilgili Bakanlık iş ve işlemlerinin yürütülmesini sağlamak üzere, Bakanlık merkezinde Merkez Yapı Denetim Komisyonu ve illerde İl Yapı Denetim Komisyonları kuruluyor.


Kurulan yapı denetim komisyonlarının yapı denetim kuruluşlarına izin belgesi verilmesi hariç Kanunda belirtilen diğer görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Peki yapı denetim komisyonunun görevleri nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yapı denetim komisyonunun görevleri, Yapı Denetim Kanunu kapsamında 4. maddede ele alınıyor;


Yapı denetim komisyonları ve görevleri

Madde 4:


Bu Kanunun uygulanması ile ilgili Bakanlık iş ve işlemlerinin yürütülmesini sağlamak üzere, Bakanlık merkezinde Merkez Yapı Denetim Komisyonu ve illerde İl Yapı Denetim Komisyonları kurulur. İl Yapı Denetim Komisyonları, yapı denetim kuruluşlarına izin belgesi verilmesi hariç Kanunda belirtilen diğer görevleri yapar.


Merkez Yapı Denetim Komisyonu, konu ile ilgili Bakanlık personeli...