26 / 05 / 2024

ilaç farkı

ilaç farkı

Emekliler maaşlarından yapılan kesintilerin kaldırılmasını istiyor. Emekliler sağlık hizmetleri ve ilaç farklarının maaşlarını erittiği gerekçesiyle SUT kapsamından çıkmayı talep ediyor.

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

İlaç kullananlar dikkat! İlaçta erişim sorununa yeni formül mü geliyor? İlaçlar ne zaman gelecek?

Son zamanlarda kur farkı yüzünden ilaçların tedarik aşamasında problemler artıyor. Dövize endeksli sistemden çıkılması gerektiği ifade edilirken, yeni bir formül geliştirilmesi bekleniyor.

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.

Devlet, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti farkını firmaya ödeyecek!

Osmangazi Köprüsü'nde bugün uygulanan 25 dolarlık (88.75 TL) geçiş ücreti ile 40 dolar arasındaki 15 dolarlık farkı devlet firmaya ödeyecek. Günlük geçen araç sayısı 40 binden az olursa da eksik geçen araç başına devlet firmaya 40 dolar verecek.

Bursa'ya Fark Koleji açılacak!

Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Rıdvan Yavaşcan, "Fark Koleji'nin şube sayısının artması çabamız yok. Eğitim şehri benim memleketim Eskişehir ve 20 yılımı verdiğim Bursa öncelikli projelerimiz olacaktır” dedi

Seramik kaplama malzemeleri katma değer fark yaratıyor!

Yer döşemeleri pazarının önemli ürünlerinden olan seramik kaplama malzemeleri sektörü, yarattığı katma değerle fark yaratıyor. 400 milyon dolar ihracatı olan sektörün ithalatı ise sadece 40 milyon dolar civarında.

Cosentino Group Dekton serisi, mekanlarda fark yaratıyor!

Cosentino Group, yenilikçi yüzey üretiminde geliştirdiği ürünlerle tasarım dünyasına estetik katıyor. Doğal taşla işlenen ve mutfaklara modern bir hava kazandıran Cosentino Group’un Dekton serisi, hem iç hem de dış mekânlarda fark yaratıyor

Trpharm İlaç Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Merkezi Türkiye’de bulunan ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde aktif olarak çalışan Trpharm, global ilaç firması olma hedefi doğrultusunda yeni yatırımına Çerkezköy’de başladı.

Lavender Sur Yapı'da 60 ay vade farkı yok!

Lavender Sur Yapı'da 60 ay vade farkı olmadan ya da yüzde 10 + yüzde 10 indirimle ödemeler yapılıyor...

Avcı Architects çağdaş tasarım anlayışıyla fark yaratıyor!

Avcı Architects’in INC Research için tasarladığı office fit-out projesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilen, mekanın ve malzemenin doğasına saygı duyan çağdaş tasarım anlayışıyla fark yaratıyor.

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

Bernardo Moon Granit Tencere Setleri mutfaklarda fark yaratıyor!

Sofra tasarım uzmanı Bernardo, en sağlıklı pişirme malzemesi olan granit ile mutfaklarda fark yaratıyor. Şıklığı ile göz kamaştıran, doğa dostu, kolay temizlenebilir kaplaması ile işinizi kolaylaştıran Bernardo’nun Moon Granit Tencere Seti için dolapların

Gayrimenkullerde net- brüt farkı yüzde 35'lere çıktı!

Vatan Gazetesi'nin yazarlarından Ercan İnan inşaat sektöründe net-brüt farkını kaleme aldı. İnan, firmaların net-brüt farkını yüzde 35’lere çıkardığından bahsetti. İşte İnan'ın o yazısı...

ilaç farkı Haberi

ilaç farkı

 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarını eriten katkı payı kesintisi uygulamasının kaldırılmasını istedi. Emeklilerin hem kendileri hem da bakmakla yükümlü oldukları yakınları için sağlıkta katkı payı ödediğine işaret eden Ergün, hastane ve eczane arasında mekik dokuyan emeklilerin aklında sürekli katkı payı kesintisinin olduğunu söyledi.

TÜED Başkanı Kazım Ergün, yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının alım gücünün düştüğüne işaret ederek, kira bedelleri ile elektrik ve doğal gaza yapılan zamların emeklilerin geçim koşullarını daha da zorlaştırdığına dikkat çekti.

Haki hazırda en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında kaldığına vurgu yapan Ergün, düşük maaş alan emeklilerin ay sonunu getirmekte zorlandığını ifade etti.

TÜED Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada, geçinmekte zorlanan emeklilerin sağlık hizmetleri için ödedikleri katkı paylarının ilaç dahil yaptıkları ödemelerin 100-...