05 / 05 / 2024

Emekli maaşları için yeni talep

 Emekli maaşları için yeni talep

Emekliler maaşlarından yapılan kesintilerin kaldırılmasını istiyor. Emekliler sağlık hizmetleri ve ilaç farklarının maaşlarını erittiği gerekçesiyle SUT kapsamından çıkmayı talep ediyor.



 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarını eriten katkı payı kesintisi uygulamasının kaldırılmasını istedi. Emeklilerin hem kendileri hem da bakmakla yükümlü oldukları yakınları için sağlıkta katkı payı ödediğine işaret eden Ergün, hastane ve eczane arasında mekik dokuyan emeklilerin aklında sürekli katkı payı kesintisinin olduğunu söyledi.

TÜED Başkanı Kazım Ergün, yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının alım gücünün düştüğüne işaret ederek, kira bedelleri ile elektrik ve doğal gaza yapılan zamların emeklilerin geçim koşullarını daha da zorlaştırdığına dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön