04 / 05 / 2024

ilave inşaat için harç

ilave inşaat için harç

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören " Yine bu Kanun değişikliği sebebiyle önemli bir teşviğin eksik bırakıldığını hatırlatmak istiyoruz '' dedi.

Antalya'da inşaat işçilerine denetim!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Antalya'da mevsimlik ve inşaat işçilerinin konakladıkları yerlere yönelik denetim yapıldı..

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi'nden inşaat işçilerine belge!

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi inşaat işçilerine Mesleki yeterlik belgesi vermek için Avcılar merkezinde faaliyete başladı. Mesleki yeterlik belgesinin işverene ve bireye avantajları ve dezavantajları açıklandı.

Nevşehirli inşaat işçileri 1 Mayıs'ta da çalıştı!

Nevşehirli inşaat işçileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de çalıştı. Yurdun çeşitli yerlerinde kutlama programları düzenlenirken Nevşehirli işçiler iş başı yaptı.

Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale edilecek!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta yapılacak..

6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gidiyor!

İsrail ile Çin arasında varılan anlaşmaya göre, 6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gelecek. Bu kararı İsrail resmi radyosu duyurdu.

Alanya'da inşaat işçisi 6 metreden düştü!

Alanya Konaklı Mahallesi'nde inşa edilen AVM'de çalışan inşaat işçisi Veysi Tutkaç 6 metre yükseklikten düştü. İskelede ayağının kayması sonucu düşen işçi ağır yaralandı.

Rıdvan Fadıloğlu: TOKİ dışında inşaat işi yapmayacağız!

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil bölgesindeki konutlar hakkında açıklama yaptı. Bundan sonra TOKİ dışında inşaat işi yapılmayacağını söyledi.

Niğde'de inşaat işçisi 6. kattan düştü!

Niğde'de 6. kattan düşen inşaat işçisi Ahmet Doğan ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Doğan, tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

İnşaat işçileri referanduma ne diyor?

Fatih'teki bir dernekte bir grup inşaat işçisi kart oynuyor. İşçilerin gündeminde ise referandum var. Peki inşaat İstanbul'da inşaat işçileri referanduma ne diyor?

Acil 1.314 inşaat işçisi aranıyor!

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği, İŞKUR üzerinde yürütülüyor. İşverenlerden İŞKUR’a 90 bin talep geldi ve kurum, 90 bin iş için acil eleman arandığını açıkladı. İşçi arayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor ve acil olarak 1.314 inşaat işçisi aranıyor.

Gülben Ergen'den anaokulu inşaatı için 350 bin TL!

Çocuklar Gülsün Diye derneğinin 37’nci anakoulu Eskişehir'de inşa ediliyor. Gülben Ergen'in okul inşaatı için cebinden 350 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'da 2 Türk inşaat işçisi mahsur kaldı!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Yurtdışında yapılan inşaat işleri!

Hürses Gazetesi Avukatı olan Nazlı Gaye Alpaslan Güven bugünkü yazısında yurdışında yapılan inşaat işlerini kaleme aldı. İşte o haber...

ilave inşaat için harç Haberi

ilave inşaat için harç

Gürsel Öngören, ''6306 sayılı Kanun 7. Madde 10. Fıkrada "Gerçek kişilerce ve özel hukuk tüzel kişilerince uygulamada bulunulan riskli alanlardaki yapıların mevcut alanları için daha önce belediyelerce alınan harç ve ücretlere ilave olarak, sadece kullanım maksadı değişiklikleri ile yapı alanındaki artışlar için hesaplanan harç ve ücret farkları alınır." denmektedir. 


Riskli alanda ilave inşaat için harç alınması hakkındaki bu düzenleme Gayrimenkul ve inşaat sektörü için cazip değildir. Bu mahallelerde belediye ile vatandaş baş başa kalmaktadır. Bu maddenin tamamıyla kaldırılmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarla bu mahallelerde uzlaşma yapmak birkaç yıl emek ve para sarfına sebep olduğu için (Fikirtepe'de bu süre 9 yıl) bu alana teşvik uygulanarak, gayrimenkul ve inşaat şirketleri için bir cazibe yaratılması gereklidir. 


¦ Kaldırılmalı!

Yukarıda özetlediğimiz sebeplerle, imar rantı vergisinden kentsel dönüşümü...