20 / 05 / 2024

ilave istihdam ücreti

ilave istihdam ücreti

Mikro ve küçük işletmeler, 30 Haziran 2022 tarihine kadar ek istihdam ettikleri işçiler için ödemek zorunda oldukları primleri kredi faizinden veya kâr payı bakiyesinden düşebilecek.

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Mustafa Varank: Haziranda 859 belgeyle teşvik tarihimizin rekorunu kırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Haziran ayında yatırım iştahının çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen 859 belgeyle teşvik tarihi rekoru kırıldığını, 15,6 milyar TL'lik yatırım ve 23 binin üzerinde ilave istihdam beklediklerine dikkat çekti. 

104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak-Kasım 2019 döneminde 104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildiğini ve 157 bin 374 kişilik istihdam oluştuğunu belirterek "116 milyar liralık yatırıma yeni teşvik belgesi verdik,186 bin 394 ilave istihdam bekliyoruz" dedi.

Kamu bankalarından İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Kamu bankaları tarafından  ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirildi.

64 OSB projesi tamamlanacak! 

11. Kalkınma Planı döneminde 64 OSB projesi tamamlanacak. Proje maliyeti 4.5 milyar TL olacak. 440 bin ilave istihdam sağlanacak. Plan döneminde 31 küçük sanayi sitesi, 18 endüstri bölgesi kurulacak...

Ankara OSB'de 300 yeni fabrika kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütüleceğini ifade etti. Bakan Varank “Bu alanda 300 yeni fabrika kurulacak. Bu 50 bin kişilik ilave istihdam demek’’ diye konuştu.

Sanayiciye bedelsiz arsa tahsisi 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasıyla, yaklaşık 200 bin kişiye ilave istihdam sağlanacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'e kadar 65 yeni OSB kuracağız!

ATO Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. " dedi.

OSB'lerde dönüşüm 3 yılda tamamlanacak!

OSB’ler 2017 yılı için hedef büyüttü. OSB'lerde dönüşüm hamlelerinin de katkısıyla yıl sonuna kadar bir milyon ilave istihdam sağlanacak. Yatırımlar için kamudan da 1 milyar dolar kaynak ayrıldı.

65 yeni OSB geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, 2023 yılında OSB sayısını 350'ye çıkarmak, 65 yeni OSB projesinin daha altyapı inşaatını tamamlayarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmak istediklerini söyledi.

22 OSB ve 3 sanayi sitesi için düğmeye basıldı!

2020’ye kadar 63 yeni OSB, 33 yeni SS kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlanması için yatırımlar artırılıyor. Bakanlık ayrıca 2017 yılında 22 OSB ve 3 sanayi sitesi olmak üzere 25 yeni projeyi yatırım programına dahil etti.

ilave istihdam ücreti Haberi

ilave istihdam ücreti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilave istihdam için yeni destek müjdesini hayata geçiriyor.

A Haber'de yer alan habere göre; AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu öneriye göre mikro ve küçük işletmeler, 30 Haziran 2022'ye kadar ek çalışan işçileri için ödemek zorunda oldukları primleri kredi faizinden veya kar payından düşebilecek

  

En az 5 kişiye kadar verilecek olan bu destek 12 ay sürecek.. Mahsup edilecek işçi başına prim tutarı aylık bin 341, 12 aylık ise 16 bin 100 lira olacak.

İlave istihdam edilecek çalışanın son 3 ayda 12 günden fazla bir işte çalışmamış olması gerekiyor.

Bayram öncesi milyonları sevindiren ödemeler yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ucuz kredi...