20 / 07 / 2024

ilbank arıtma tesislerine ne kadar hibe yaptı

ilbank arıtma tesislerine ne kadar hibe yaptı

İller Bankası, belediyelerin arıtma çalışmaları için bu yıl 890 milyonluk hibe sağladı. 2003-2012 yılları arasında 352 atıksu ve içmesuyu arıtma tesisi hizmete sokulurken bu yıl da 85 yeni çalışma başlatıldı...

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Manavgat ve Serik arıtma tesisleri açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Manavgat ve Serik arıtma tesisleri, düzenlenen törenlerle açıldı. Mevlüt Çavuşoğlu, turizm kenti Antalya için denizin temiz olmasının çok önemli olduğunu, bu nedenle arıtma tesislerine ayrı bir önem veri

Gördes Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 10 Nisan'da!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini ve bu kapsamda arıtma tesislerine çok fazla önem verdiğini belirten Koç, Atık Su Arıtma tesislerinde ilk adımı Gördes ile attıklarını belirtti.

Kemer'de arıtma tesisleri online takip edilecek!

Kemer de ki arıtma tesislerine 'Gerçek Zamanlı Atıksu İzleme Sistemi' kuruldu. Sistem, arıtmaların çalışması ve çıkan atık su Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 saat izlenebilecek.

MASKİ Atıksu Arıtma Tesisleri'nin proje alanında inceleme yaptı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa-Merkez, Alaşehir, Turgutlu ve Gördes’te yaptıracağı Atıksu Arıtma Tesislerine ait kredilerin İller Bankası’nca onaylanmasından sonra, proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Manisa'daki arıtma tesisleri için geri sayım başladı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü merkez, Alaşehir, Turgutlu ve Gördes'te yaptıracağı atık su arıtma tesislerine ait kredilerin İller Bankası tarafından onaylanmasından sonra proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Manisa'da 4 bölgeye arıtma tesisi yapılacak!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa-Merkez, Alaşehir, Turgutlu ve Gördes’te yaptıracağı Atıksu Arıtma Tesislerine ait kredilerin İller Bankası’nca onaylanmasından sonra, proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Bursa'ya 6 yeni arıtma tesisi ve çamur yakma ünitesi kurulacak!

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı. mevcut arıtma tesislerine ilaveten Gemlik, Mudanya, Kurşunlu, Akçalar. Badırga ve Küçükkumla'da 6 yeni arıtma tesisini daha hizmete alacaklarını kaydetti...

Denizli'de 19 biyolojik arıtma tesisi yeniden çalışacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerine el attı.

Özlüce arıtma tesislerine kötü kokuyu önlemek için koku panelleri yapıldı!

Halkın köyü koku şikayetleri üzerine Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisleri’nde yaptırılan koku paneli, Özlüce ve Altınşehir Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları kötü kokudan kurtardı.

Ordu atıksu arıtma tesisi açıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

Gürsu yeşil çevre arıtma tesisi işletmesinin kapasite artırımı için ihale düzenlendi!

Gürsu'da kurulu bulunan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletmesinin kapasite artırım için ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, "artık Bursamızda temiz çevre ve temiz deniz istiyoruz" dedi.

ilbank arıtma tesislerine ne kadar hibe yaptı Haberi

ilbank arıtma tesislerine ne kadar hibe yaptı


İller Bankası, belediyelerin arıtma çalışmaları için bu yıl 890 milyonluk hibe sağladı.


2003-2012 yılları arasında 352 atıksu ve içmesuyu arıtma tesisi hizmete sokulurken bu yıl da 85 yeni çalışma başlatıldı. Belediyelerin her türlü altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını çözebilmek için gerçekleştirdikleri yatırımları hızla sürdürdüklerini belirten İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Tuncay Karaman, bu yatırımlardan özellikle atıksu ve içmesuyu arıtma çalışmalarını önemsediklerini söyledi. Karaman, “Bu küresel sorunun çözümü için kendimizi sorumlu hissediyor, çalışmalarımızı ona göre planlıyoruz” diye konuştu. 


ÇALIŞMALARI HIZLANDIRACAĞIZ 


Karaman, “2013 yılı bizim için özellikle atıksu arıtma alanında başarı yılımız oldu. İnşallah önümüzdeki yıl bu yöndeki çalışmalarımız çok daha fazla olacaktır” ifadelerini...