02 / 05 / 2024

ilçin çetinerin evi

ilçin çetinerin evi

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Celal Zaim Çil kimdir?

Peker GYO Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Celal Zaim Çil kimdir? Celal Zaim Çil daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Celal Zaim Çil'in biyografisi...

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Firari FETÖ'cülere saklanmaları için gaybubet evi kiralayan sanığa 6 yıl 3 ay hapis!

Adana'da, firari Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine saklanmaları için "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evi kiraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yeşilçam Kahve Evi 2020 sonuna kadar 30 yeni şube açacak!

72 şubesi bulunan Yeşilçam Kahve Evi'nde, 2020 sonuna kadar 30 yeni şube açılması planlanıyor.

Engin Yeşil'in imzasını taşıdı, 15 yıl hapsi istendi!

Engin Yeşil'in başka bir belgedeki imzasını taşıma yoluyla kullanıp 3 milyon dolarlık senetle icra takibi başlattığı ileri sürülen Mustafa Akman için,'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 15 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Berat Albayrak: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "(Kovid-19) Bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Gaziantep’te ihtiyaç sahipleri için aşevi inşa ediliyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneş Mahallesi’nde inşa edilen yeni aşevi inşaatını inceledi.

Ünlü yıldız Katie Price'in 'çöp evi' şaşırttı!

Katie Price'in çalışanlarından Charlie Farthing'in, ünlü yıldızın satın almak için milyonları saydı evini kötü kullandığını iddia etti...

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...

Ev almanın tam zamanı!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Atay, "Faizlerdeki düşüşle birlikte konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı" dedi...

ilçin çetinerin evi Haberi

ilçin çetinerin evi

40 yıldır Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan ve 2020 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödülünü alan Mehmet Bedel, 2009'da vefat eden Burdurlu ressam ve gazeteci İliçin Çetiner'in İnönü Mahallesi'ndeki evini varislerinden satın aldı. Sabah'ta yer alan habere göre; Bedel evi Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile Kültür Evi olarak orijinaline uygun şekilde restore ettiriyor.

RESSAMDAN YADİGAR 

Bedel, "Burdur eski evlerinin örneklerinden birisi olan yaklaşık 100 yıllık iki katlı ahşap bu binayı rahmetli ressam İliçin Çetiner'in varislerinden satın aldım. Şu anda restorasyon çalışmalarım devam ediyor. Bitirdikten sonra da burayı Kültür Evi olarak halkımızın hizmetine sunacağım. Aynı zamanda İliçin Çetin'in resimlerini sergileyerek hatırasını yaşatacağım" şeklinde konuştu.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ 

Yaklaşık olarak 35 yıldır her türlü müzik aleti, Yörüklerin kullandığı yaşam malzemeleri ve...