01 / 07 / 2024

ılgaz dağı nerde

ılgaz dağı nerde

Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan mevcut tek karayolu olan bin 785 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı geçidi, Ilgaz Tünelinin yanı sıra alternatif yol olarak kullanılacak.

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı 

İstanbul'da Çağlayan Meydanı'na yakın bir konumda yer alan dönercinin kestiği fiş sosyal medyanın gündemine oturdu. Öyle ki konu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kadar ulaştı. İşte detaylar...

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Ilgaz Dağı Tesisleri kış turizmine hazırlanıyor!

Çankırı Valisi Mesut Köse, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile birlikte Ilgaz Dağı'ndeki tesislerde incelemede bulundu.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son delme işlemi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Tüneli'nin Kastamonu-Çankırı sınırında "ışık gördü" işlemini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yıldırım, son delme işleminin yapıldığını bildirdi.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin faaliyete geçmesi, hem ekonomiye hem de bölgeye can verecek. Tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi. Çankırı Valisi Özcan: "Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp, ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor"

Veysel Eroğlu: Ilgaz Dağları için özel master planı hazırladık!

Bakan Eroğlu: "Ilgaz Dağları için özel bir master planı hazırladık. Yollar, tüneller yapılıyor, buralara gelmek artık daha kolay. Burayı çok güzel bir tabiat turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Ilgaz'da yaşlı bakımevi hizmete açıldı!

Çankırı’nın Ilgaz İlçesi’nde iki yıl önce açılan Hacı Mustafa Akbak huzurevi’nde yaşlılara daha iyi hizmet vermek amacıyla huzurevi bünyesinde yaşlı bakımevi hizmete açıldı.

Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 85'i tamamlandı!

TÜRKİYE'nin en uzun tünellerinden birisi olan Ilgaz Dağı Tüneli inşaatının yüzde 85'inin tamamlandı. 2012 yılında inşasına başlanan tünelin, önümüzdeki nisan ayında açılması bekleniyor.

Ilgaz Dağı tünelindeki çalışmalar sona yaklaştı!

9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğunda olan giriş çıkışları köpek balığı ağzı şeklinde projelendirilen tünelde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

ılgaz dağı nerde Haberi

ılgaz dağı nerde

Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan mevcut tek karayolu olan bin 785 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı geçidi, Ilgaz Tünelinin yanı sıra alternatif yol olarak kullanılacak. Ilgaz dağ yolunun 18 kilometrelik bölümü 3 şeritli olacak. Bu amaçla, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan 18 kilometrelik dağ yolunun Kastamonu bölümünde genişletme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Çankırı bölümünde ise bu yıl başlanacak çalışmalarla Ilgaz dağ yolunun 18 kilometrelik bölümü 3 şeride tamamlanacak. 3 şeride çıkacak yol heyelanlar nedeniyle zaman zaman geçit vermiyordu. Çalışmaların önümüzdeki yaz aylarında başlaması...