02 / 08 / 2024

ilk cemre ne zaman düşecek

ilk cemre ne zaman düşecek

Baharı müjdeleyen ilk cemre 20 Şubat'ta havaya düşecek. ikinci cemrenin 27 Şubat'ta suları ısıtıp buzları çözeceği, 6 Mart'ta düşecek üçüncü cemrenin de toprağı ısıtacağı belirtiliyor.

Avrupakent GYO, yılın ilk çeyreğinde 3.5 milyar TL'lik hasılat elde etti! Projelerde son durum ne? 

Avrupakent GYO'nun yatırımcı sunumunda, şirketin yılın ilk çeyreğinde 3.5 milyar TL'lik hasılat elde ettiği açıklandı. Peki şirketin projelerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Halk GYO'nun 4 projesinin değeri 10 milyar TL'yi aştı! İlk 9 ayda ne kadar hasılat sağlandı? 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 4 projesinin değeri 30 Eylül itibarıyla 10 milyar TL'yi aştı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat ve kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

İş GYO, 2023'ün ilk 9 ayında 962 adet konut sattı! Şirketin hasılatı ne kadar oldu?

İş GYO, 2023'ün ilk 9 ayında Litus İstanbul'daki 98 konutun 17 adedinin, Kartal Manzara Adalar projesinde yer alan 975 konutun 945 adedinin satışını yaptı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat elde etti? İşte o rakamlar...

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Altın bugün yükseliş için ilk adımı attı. Gram altın 1600'lü seviyelerden tekrar 1700 liranın üzerine çıktı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Ekim 2023 altın fiyatları kaç lira? 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Trend GYO bu yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Trend Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Trend GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

ilk cemre ne zaman düşecek Haberi

ilk cemre ne zaman düşecek

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, tabiat olaylarına ve bunların tekrarlarına dayalı tecrübelerle oluşan döngüsel tabloya halk takvimi denildiğini söyledi. Cemrelerin, doğanın gözlenmesiyle ortaya çıkan halk takviminin bir ürünü olduğunu vurgulayan Oğuz, baharın müjdecisi olarak bilinen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilkinin 20 Şubat'ta havaya düşeceğini kaydetti. 


CEMRENİN ANLAMI 


Arapça kökenli cemre kelimesinin, Türkçe karşılığının "ateş halinde", "yanmış halde" veya kısaca "kor" olduğunu anlatan Oğuz, şöyle konuştu: "Ayrıca, hac sırasında Mina'da şeytan taşlamaya veya taşların oluşturduğu yığına da cemre denilmektedir. Cemrenin Altay Türkleri'nde görülen İmre adlı olağanüstü varlığın dönüşümüyle ortaya çıktığını savunanlar da vardır. Cemreyi Bulgar Türkleri'ndeki Zemire veya Anadolu ağızlarındaki Zemheri ve Kumuk Türkçesindeki nem veya buhar anlamına gelen Zemre ile ilişkilendirenler...