26 / 07 / 2024

ilk ekonomi zirvesi

ilk ekonomi zirvesi

TOKATLI Sanayici ve İşadamları Derneği TOSİAD, tarafından "Tokat'tan Yedi Tepeye Yedi Tepeden yedi kıtaya" ana temalı Ekonomi Zirvesi Cumartesi günü Levent'teki Wyndham Grand Otel'de gerçekleşti.

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.

Kredi kartlarında sınırlama nereden başlayacak? İlk işaret geldi...  

Kredi kartı harcamalarındaki yükseliş devam ederken gözler ekonomi yönetiminden gelecek kararlara çevrildi. Peki kartlarda hangi düzenlemeler bekleniyor, ilk sınırlama nereden başlayacak?

KKM hesaplarında sekiz ay sonra ilk düşüş yaşandı!

Ekonomi yönetimi kur korumalı mevduattan çıkış stratejisini hızlandırırken, mevduatlarda ocak ayından bu yana ilk kez gerileme oldu. Kur korumalı mevduat toplamı geçen hafta 39,3 milyar TL düşüşle 3,37 trilyon TL olarak kaydedildi.

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

İstanbul'daki ekonomi zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen bir grup ekonomist arasında yer alan Prof.Gillman IMF'den kredi aranması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Külliye’de kritik ekonomi zirvesi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bugün gerçekleştirilecek.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Yerli otomobil Togg Ankara'da ilk kez görücüye çıktı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan Togg, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim değişikliği Zirvesi'nde ilk kez görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Ekonomi haberciliğinde devrim! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haber sitesi olan Emlakkulisi.com'un yaklaşık 15 yıllık emlak haberciliğine, ekonomi haberciliğini de ekleyerek yeni devrimin başladığını okurlarına duyurdu...

Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi 23 Şubat'ta!

Türkiye’nin gayrimenkul alanında gerçekleştirilecek olan ilk Metaverse konulu zirvesi “Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi”, 23 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. Merakla beklenen zirve Esas Gayrimenkul sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2021 dönemine ait gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine bakılarak, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme gösterdi.

ilk ekonomi zirvesi Haberi

ilk ekonomi zirvesi

Gün boyu devam eden ve oturumlarını Murat Güloğlu. Can Karadut ve Çetin Ünsalan gibi deneyimli Ekonomi gazetecilerinin yönettiği zirvenin açılış konuşmasını TOSİAD Genel Başkanı Dursun Bayram ve TOSİAD İstanbul Şube Başkanı Baki Toraman yaptılar. İstanbul Ekonomi Zirvesi'ne AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Türkiye Genç İşadamları Derneği TUGIAD yönetim kurulu başkanı Ali Yücelen, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ETİD yönetim kurulu başkanı Hakan Orhun, SPK Araştırma Dairesi Başkanı Hüseyin Emre Üzer, İstanbul Kuyumcular Odası baş danışmanı Gökhan Aksu'nun yanı sıra İş adamı Hüseyin Özdilek, yapımcı Erol Koçan ve İngiltere'de Sofra London restoran zinciriyle tanınan İşadamı Hüseyin Özer'de konuşmacı olarak...