27 / 04 / 2024

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

İstanbul'daki ekonomi zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen bir grup ekonomist arasında yer alan Prof.Gillman IMF'den kredi aranması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.



İstanbul'da düzenlenen Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler zirvesine katılan Amerikalı Ekonomi Profesörü Max Gillman, zirveden sonra bir grup ekonomist ve akademisyenle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini açıkladı. Erdoğan'a IMF'ye gitmesi ve kredi bulması yönünde tavsiyede bulunduğunu ifade eden Gillman, Türkiye'deki yüksek enflasyona işaret ederek, insanların resmi olarak yüzde 80'i aşan enflasyonun altında ezildiklerini kaydetti.

Kahvaltıda bir araya geldiler

İstanbul'daki ekonomi zirvesine katılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü belirten Prof. Max Gillman, "Kendisini IMF'den kredi aramaya teşvik ettim" diye konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gündem olan “nöroekonomi-heteredoks yaklaşım-epistemolojik kopuş” konuşmasını yaptığı ekonomi zirvesine katılan Prof. Max Gillman, zirveden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Gillman “Türkiye'nin yeni bir ekonomik modeli var ve buna heterodoks ekonomi diyorlar” şeklinde konuştu. Missouri-St Louis Üniversitesi'nde Ekonomi Tarihi bölümü öğretim üyesi olan Prof. Max Gillman, zirve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kahvaltı sohbetinde bir araya geldiğini ifade etti.

Enflasyon için IMF'ye gidilmeli 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön