10 / 05 / 2024

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

İstanbul'daki ekonomi zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen bir grup ekonomist arasında yer alan Prof.Gillman IMF'den kredi aranması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.



Gillman, Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili olarak; “Diğer ekonomistlerle birlikte Türkiye liderine tavsiyelerde bulunma fırsatı heyecan vericiydi. Türkiye'nin Batı ekonomisi ve Batı ittifakı için önemli olduğunu vurguladım ve ülkede yükselen enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi aramaya kendisini teşvik ettim. Türkiye'de enflasyon bu ayın başlarında yüzde 80'i aştı ve bu fiyat artışlarının Türkiye'de yaşayan insanlar üzerinde çok ağır bir etkisi var" şeklinde konuştu.

Bakan Nebati tarafından plaket verilmişti

Prof. Gillman, İstanbul'da düzenlenen Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm zirvesinin Türkiye’nin “yeni ekonomi modeline” bir perspektif kazandırmak için düzenlendiğini ifade etti. Gillman'a, “Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler” başlıklı zirvedeki konuşması sonrasında Bakan Nureddin Nebati tarafından bir plaket verilmişti.

İktisat profesöründen çok ciddi uyarı, hükümet IMF'ye gitmezse...

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön