29 / 04 / 2024

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…



IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile ilgili ilişkin büyüme beklentisini ise yüzde 4 oranından yüzde 5'e yükseltti.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun ekim ayı sayısını "Geçim Kriziyle Mücadele" başlığı ile birlikte yayımladı.

Küresel ekonominin bir dizi çalkantılı zorluk yaşadığına dikkat çekilen raporda, yüksek enflasyonun, çoğu bölgede sıkılaşan mali koşulların, Rusya ülkesinin Ukrayna'da devam ettirdiği savaşın ve Kovid-19 salgınının ekonomik görünüm üstünde ağır bir baskı oluşturduğu kayıtlara geçti.

Raporda, enflasyonun hedefe düşürülmesi amacı ile birlikte salgın sırasında benzeri görülmemiş bir destek sağlayan para ve bunun haricinde maliye politikalarının normalleşmesinin talebi soğuttuğu ifade edilerek ekonomilerin büyüyen bir kısmının büyümede yavaşlama ya da tam bir daralma içinde olduğu aktarıldı.

IMF'nin yayımlanan raporunda, "Küresel ekonominin gelecekteki sağlığı, kritik şekilde para politikasının başarılı bir şekilde ayar çekilmesine Ukrayna'daki savaşın durumuna ve Çin'deki gibi salgınla ilgili arz yönlü daha fazla şekilde aksama olasılığına bağlı" ifadeleri kullanıldı.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön