02 / 05 / 2024

ilk kira yardım bürosu

ilk kira yardım bürosu

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğini artık ilçe belediyesi verecek. İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulamasında pilot uygulama olarak ilk 'Kira Yardımı Bürosu'nu Kadıköy Belediyesi açtı.

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Temmuz'da Memur maaşlarındaki yükseliş ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin ve memurlara kira yardımı konularının TBMM’nin ilk işi olması gerektiğine dikkat çekti. İşte Miran'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde ilk 6 ayda 307 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2020'nin ilk 6 ayında kentsel dönüşüm kapsamında 2020'nin ilk yarısında 307 milyon TL kira yardımı yapıldı. En çok kira yardımı yapılan şehirler ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir oldu.

Elazığ'da 58 bina için acil kira yardımı bugün yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın Sivrice ilçesi meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımının, bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderileceğini bildirdi...

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine 500.1 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında, bu yılın ilk yarısında 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin TL kira yardımı yapıldı...

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

Kuşadası Belediyesi'nden 700 TL kira yardımı!

Kuşadası Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclisi’nde, 2014 yılında yaşanan toprak kaymasında evleri zarar gören Mücella Emgin, Dergah ve Özgün siteleri sakinlerine yapılan kira yardımının 2017 yılı boyunca 700 TL olarak sürdürülmesine karar verildi.

Altınok Öz: Kentsel dönüşümde kira yardımını ilk biz çıkarttık!

Kartal Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan 'Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi' gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz "Dönüşümle ilgili halkımıza teknik ve hukuki destek verdik, kira yardımını ilk biz çıkarttık"dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

Kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde belirlenen oranlarda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını anlaşma ile tahliye eden hak sahiplerine devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ila tahliye eden hak sahipleri, Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

ilk kira yardım bürosu Haberi

ilk kira yardım bürosu

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğinin ilçe belediyesi aracılığıyla verileceğinin açıklanmasından sonra İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulaması kapsamında ilk kira yardımı bürosunu Kadıköy Belediyesi açtı. 


Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 


Kentsel dönüşümde İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini yapabilecekler. Böylece işlemlerin hızlı yürümesi sağlanacak. 


Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Uygulamanın İstanbul'da pilot olacağı ifade ediliyor. 


KİRA YARDIMI 18 AY YAPILACAK 


Kira yardımı uygulamasıyla ilgili yapılan açıklamada; 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları...