28 / 04 / 2024

ilk kruvaziyer gemisi

ilk kruvaziyer gemisi

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Galataport'ta ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak!

Yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Galataport projesinde ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak. Proje tamamlanınca 3 milyon ton hafriyat çıkarılması planlanıyor.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

Asyaport Limanı'na ilk gemi yanaştı!

Tekirdağ Barbaros'ta 300 bin metrekarelik alana kurulan ve 2.5 milyon konteynır kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük konteynır limanı Asyaport'a bugün ilk konteynır gemisi geldi.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu

Antalya'ya MS Europe kruvaziyer gemisi geldi!

Antalya'ya deniz yoluyla yılın ilk turistleri geldi. Port Akdeniz Antalya Limanı'na, MS Europa isimli gemi ile bu sabah 400 turist geldi.

2015'in ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı!

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Kruvaziyer için limanlar yetersiz!

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi.

ilk kruvaziyer gemisi Haberi

ilk kruvaziyer gemisi

Bahama bandıralı kruvaziyer gemisi, Trabzon'a bu yıl gelen ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Gelen turistler Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezerken gemi akşam saatlerinden Trabzon Limanından demir alarak Batum Limanına hareket edecek. Batılı kruvaziyer turistleri için Doğu Karadeniz'in, Norveç'in fiyortları, Alaska'nın buz dağlarından daha cazip ve heyecan verici olduğunu belirten Doğu Karadeniz Kruvaziyer Platformu Kurucu Başkanı, aynı zamanda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 17-20 Mart tarihlerinde Miami'de dünya kruvaziyer turizminin toplandığını hatırlattı. Hacısalihoğlu, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olan Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtımının yapıldığını ifade...