26 / 05 / 2024

ilk kurşun müzesi ne zaman açıldı

ilk kurşun müzesi ne zaman açıldı

Dörtyol’da müzenin geleceğe ışık tutmak adına çok önemli olduğunu vurgulayan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, “Tüm okul yöneticilerimiz öğrencilerini bu tarihi mekana getirsin. Bu konuda gerekli yazışmaları da yapacağım.” dedi...

Çikolata severlere kötü haber! Bitter çikolatada ‘kurşun’ çıktı!

Çikolata severlere kötü bir haberimiz var. Özellikle bitter çikolata düşkünlerini ilgilendiren habere göre, gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemelerde birçok üründe kurşun tespit edildi.

İş arayanlara büyük fırsat! 94 bin kişi alınacak! İşte İŞKUR’un açıkladığı şartlar…

Kamuya ve özel sektöre en az 6499 lira maaşla 94 bin yeni personel alınacak. Türkiye'de Kasım ayının sonuna yaklaştığımız bugünlerde personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Peki İŞKUR’un açıkladığı şartlar neler? Bütün detaylar haberimizde…

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Kelimat Ham Sanat Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

İzmit Sepetçi Köy Konağı ve Müzesi açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Sepetçiler Mahallesi’nde (Köyü) inşa edilen ilk köy müzesi ve konağı törenle hizmete açıldı.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

ilk kurşun müzesi ne zaman açıldı Haberi

ilk kurşun müzesi ne zaman açıldı


Kurtuluş Savaşı’nda düşmana ilk kurşunun atıldığı yer olarak bilinen Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ‘İlk Kurşun Müzesi’ açıldı. 


Müzenin açılışında konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, gençlere Türk tarihinin anlatılması ve öğretilmesi gerektiğini aktardı. Dörtyol’da müzenin geleceğe ışık tutmak adına çok önemli olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Tüm okul yöneticilerimiz öğrencilerini bu tarihi mekana getirsin. Bu konuda gerekli yazışmaları da yapacağım.” dedi. 


Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin ise tarihi değerlerin korunması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla tarihi yapıyı restore ederek ‘İlk Kurşun Müzesi’ yaptıklarını söyledi. Müzesi hakkında bilgiler veren Fadıl Keskin, “Balmumu tekniği ile yapılan dayanıklı slikon karışımlı metaryaller kullanılarak hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk, Selim Çavuş, Hacı Emin Hoca, Mustafa Deliağa, Çifte Tabancalı Müftü, Mehmet Kara, Karahasan Paşa’nın heykelleri, tarihi resim ve tablolar, istiklal...