13 / 05 / 2024

Çikolata severlere kötü haber! Bitter çikolatada ‘kurşun’ çıktı!

Çikolata severlere kötü haber! Bitter çikolatada ‘kurşun’ çıktı!

Çikolata severlere kötü bir haberimiz var. Özellikle bitter çikolata düşkünlerini ilgilendiren habere göre, gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemelerde birçok üründe kurşun tespit edildi.



Çocuklardan gençlere, yetişkin insanlardan en yaşlısına kadar çikolata sevmeyenlerin sayısı oldukça sınırlı olsa gerek. Özellikle bitter çikolatanın sağlığa olan yararlarını da düşünürsek en çok tüketilen ve sevilen gıda ürünlerinden birisi. Ancak ‘azı karar, çoğu zarar’ misali ölçüyü kaçırmamakta yarar var.

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ürünleri ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Manavoğlu, çikolata ve kakao kullanılan ürünlerde kurşun değerinin incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, yapılan bir analizde, bitter çikolatada kurşun oranının 400 mikrogram çıktığını söyledi.

Bu da insan sağlığı açısından ciddi bir tehdit anlamına geliyor. Çünkü üretilen tarımsal ürünlerdeki zirai ilaç ve ağır metal kalıntıları insan yaşamı açısından çok sayıda tehdit içeriyor. Yurt dışında yapılan araştırmalarda bitter çikolataların bazılarında kurşun tespit edilmesinin ardından ülkemizde de geçen ay buna benzer bir çalışma gerçekleştirildi.


Geri Dön