28 / 07 / 2024

Çikolata severlere kötü haber! Bitter çikolatada ‘kurşun’ çıktı!

Çikolata severlere kötü haber! Bitter çikolatada ‘kurşun’ çıktı!

Çikolata severlere kötü bir haberimiz var. Özellikle bitter çikolata düşkünlerini ilgilendiren habere göre, gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemelerde birçok üründe kurşun tespit edildi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Piyasada yüzde 60 oranında bitter çikolata olarak satılan bir ürün özel bir laboratuvar tarafından incelenirken, sözkonusu üründe kurşun tespit edildiği bildirildi. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kurşunun birçok olumsuzluğa ve hastalığa sebep olabilecek ağır bir metal olduğunu ifade etti.

Manavoğlu, özellikle gelişim çağındaki çocukların ileride çok ciddi nöropsikolojik sorunlar yaşamasına neden olduğunu belirterek, “Geçen ay yapılan çalışmanın açıklamasına baktığımız zaman rasgele seçilen yüzde 60'lık bitter çikolatada ağır metal analizi yapıldı. Çikolatada yaklaşık 400 mikrogram civarında kurşun tespit ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, kurşun miktarının kanda bulunma miktarı yaklaşık 2,2 mikrogram civarında olmalı” diye konuştu.

Öte yandan; özellikle bitter çikolataların sağlık açısından çok sayıda yararı bulunuyor. Kakao yağının vücuda faydası yüksek olan oleik asitten de zengin olduğu bilinmekte. Tabii burada önemli olan husus; kakao oranı yüksek, içerisine çok eklenti yapılmadan hazırlanan çikolataları tüketmek. Yani uzmanlara göre doğru olan tercihimizi bitter çikolatadan yana kullanmak. Yani sağlık açısından dikkat edilmesi gereken husus, bitter çikolatada bulunan kakao oranı. Özellikle tercihinizi kakao oranı yüzde 70 ve üzeri olan çikolatalardan yana kullanarak kakaonun vücuda sağlayacağı yararları maksimuma çıkarmanın mümkün olduğu belirtiliyor.


Geri Dön