02 / 05 / 2024

İlk metro nereye yapıldı

İlk metro nereye yapıldı

1964 yılında yabancı firmalar, İstanbul Metrosu, Taksim'de inşası düşünülen yeraltı çarşısı için teklifler vermişler. İstanbul Metrosu, Mecidiyeköy ile Yenikapı arasında, 11 bin 770 metre uzunluğunda olacakmış.

1957 yılında Metro işi Fransızlara verilmiş!

1957 yılında bir heyet Berlin, Londra, Paris'te metro incelemelerinde bulunmuş. Fransız şirketleri İstanbul Metrosu için teklifler yapmışlar. İstanbul Metrosu'nun 200 milyon liraya mal olacağı tahmin edilmiş.

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Kiracı hakları için nereye başvurulur?

Kiracı haklarının neler olduğu tüm kiracıların bilmesi gereken bir konudur. Kiralanan mülk hakkında bir sorun olursa, kiracı hakları için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Eylül Öztürk, fırsatçı mülk sahiplerine isyan etti!

Ünlü fenomen Eylül Öztürk, pandemi döneminde fırsatçı mülk sahiplerine karşı isyan etti. Kendine bir depo arayan Öztürk, “Nereye gitsem 15 kira peşin istediler” diye konuştu.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

İstanbul'da 2021'de 5 yeni metro açılacak! 

İBB 2021 yılında 5 yeni metro hattı açacak. Peki yeni açılacak metrolar nereden geçecek? Ev alacaklar nereye yatırım yapmalı? İşte detaylar...

DASK için nereye başvurulur?

Devlet tarafından mülk sahiplerine zorunlu tutulan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında meydana gelen tüm doğal afetleri kapsayan bir sigorta. Peki DASK için nereye başvurulur?

Binali Yıldırım: İlk iş, metro Sancaktepe'ye geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İlk iş, metro Sancaktepe'ye geliyor. Daha sonra Sultanbeyli'de. Sancektepe için bir güzel projemiz daha var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir şubesini de Sancaktepe'ye kuruyoruz" dedi...

Gebze-Darıca metro hattı için ilk kazma vuruldu!

İlk kazmanın vurulduğu Gebze-Darıca metro hattında 1080 yolcu kapasiteli, 4 araçtan meydana gelen sürücüsüz metro kullanılacak. İşte Gebze-Darıca Metrosu inşaatında son durum...

Devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk satın alan vatandaşlar zaman zaman devremülk sahibi kişi veya firmayla uyuşmazlık yaşayabiliyor. Peki, devremülk uyuşmazlıklarında nereye başvurulmalı?

Devremülk tapusunu alamayanlar dikkat!

Devremülk satın alan vatandaşların çoğu devremülk tapusunu teslim alamamaktan yakınıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl alınır? Tapuyu alabilmek için nereye başvurulur?

Değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk taksit ödemeleri Mart'ta yapılan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk metro nereye yapıldı Haberi

İlk metro nereye yapıldı

Yabancı firmalar, metro için teklifte bulunuyor.


Büyük yeraltı geçitleri için de teklifler var.


  İstanbul Metrosu ve Taksim Meydan altın yapılması düşünülen çarşı ve geçit inşaatı ile Taksim Gezisi altında yapılacak yeraltı garajı tesisleri hakkında yabancı firmalar tarafından Belediye'ye yapılan teklifler incelenmektedir.

  Metro için bir Fransız - İtalyan şirketi müşterek teklif vermişlerdir. Teklife göre Belediye ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından hazırlanan firmaca kabul edilen metronun lastik tekerlekli vagonlarla kurulması uygun görülmüştür. Ayrıca firma metronun mali finansmanının 10 yıllık süre ile kredi anlaşmaları çerçevesinde 4 yıl içinde tamamlayacağını taahhüt etmiştir.

  Metro, Mecidiyeköy ile Yenikapı arasında 11.770 metre uzunluğunda olacak ve Beyoğlu ile İstanbul yakaları Karaköy - Unkapanı köprüleri arasında yapılacak yeni bir köprü ile bağlanacaktır.

  Öte yandan, Taksim Yeraltı Çarşısı ve yeraltı garajı...