27 / 04 / 2024

DASK için başvuru nereye yapılır?

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...



Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK'ın, konut sahipleri tarafından yaptırılması gerekiyor. Devletin zorunlu tuttuğu DASK sigortası, deprem sonucu oluşan yangın, patlama ve yer kaymasının yalnızca binada ortaya çıkardığı hasarları karşılar. 

Sözüc'de yer alan habere göre, deprem riski taşıyan bölgelere göre değişiklik gösteren DASK sigortası primi ise, yüksek deprem riski bulunan bölgelerde daha fazla iken, düşük deprem riski bulunan bölgelerde daha az olarak belirlenir. 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK özellikle son depremlerden sonra daha da araştırılıp merak edilir hale geldi. Vatandaşlar birçok konuda soru sorup, araştırma yaparak DASK hakkında detaylı bilgileri merak ediyor. Bu soruların başında da yeni başvuru yapacakların "DASK için nereye başvurulur?" sorusu geliyor. Peki DASK yaptırmak için nereye başvurulur? İşte DASK sigortası hakkında merak edilenler...

DASK için başvuru nereye yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak artık oldukça kolay hale geldi. Evinizi ve ailenizi güvence altına almak için yapmak istediğiniz DASK sigortası için en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunun gerekli belgelerle yapılması gerekiyor. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes DASK yaptırabiliyor.

DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) resmi sitesinde gerekli belgelerin hangileri olduğu yayınlanıyor.

Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak için gerekli bilgi ve belgeler şu şekilde: 

Sigortayı yapanın: 

-Adı
-Adresi
-Telefonu
-Cep Telefonu
-T.C. Kimlik Numarası
-Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)

Sigortalanacak Yapının:

-Açık Adresi
-Tapu Bilgileri
-İnşa Yılı
-Yapı Tarzı
-Toplam Kat Sayısı
-Hasar Durumu

Dairenin (Meskenin):

-Brüt Yüzölçümü (m2)
-Kullanım Şekli

Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esasına dayanıyor. Bu sebeple yanlış beyandan doğabilecek maddi kayıplar, sigortalının sorumluluğunda bulunuyor.

DASK 2020 fiyatları ne kadar?

6 soruda DASK 2020!

DASK, Elazığ ve Malatya'da 31 milyon lira hasar ödemesi yaptı!


Geri Dön