06 / 05 / 2024

ilk uydu test tesisi

ilk uydu test tesisi

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

Euro tarihte ilk kez 32 TL'yi gördü!

Euro/TL kuru tarihte ilk kez 32 lirayı gördü. Dolar kuru ise 29,10 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu rakamlarla döviz kurları tarihin en yüksek rakamlarını test etti. 

Huawei Nova 11 Ultra: Orta Sınıf Telefonlarda Uydu Bağlantısı Özelliği İle Dikkat Çekiyor!

Huawei Nova 11 Ultra, orta segmentte uydu bağlantısı desteği sunan ilk cihaz olacak. Ayrıca diğer özellikleri de oldukça etkileyici.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda ilk test sürüşü yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyona sahip Dudullu-Bostancı Metrosu'nun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabında test sürüşleri 8 Kasım itibariyle başlıyor.

Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Ankara-Sivas YHT'nin test sürüşleri bu yıl!

Ulaştırma Bakanı Turhan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas’a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız" diye konuştu.

Konya-Karaman YHT'nin test sürüşleri yıl sonu başlıyor!

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan Konya-Karaman bölümünün test sürüşleri bu yıl sonunda başlıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşleri başlıyor!

Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda, vagonlar raylara indirildi. Mahmutbey Metrosu’nda test sürüşlerine Şubat ayında başlanacak. 

ilk uydu test tesisi Haberi

ilk uydu test tesisi

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Mehmet Çelik, TÜRSAT Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin Kazan’daki tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Merkezde görev yapacak ekibe başarı dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde diğer kuruluşlar gibi TUSAŞ’da son 12 yılda...