29 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabında test sürüşleri 8 Kasım itibariyle başlıyor.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye 2023 Zirvesi'nde yaptığı açıklamasında AK Parti iktidarının 19. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak aradan geçen süre zarfında ulaştırma, altyapı ve haberleşme alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve İstanbul'da raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini anlatan Karaismailoğlu, İstanbul'da süren 103 kilometrelik metro yatırımları olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım da başlıyor!

Karaismailoğlu, bunlardan en önemlisinin Gayrettepe-Havalimanı Metro hattı olduğunu belirterek"37,5 kilometre uzunluğunda. Türkiye'deki en hızlı metro olacak bittiğinde. 120 kilometre hıza sahip. Yerli sinyalizasyon kullanılacak Türkiye'de ilk defa. Pazartesi günü (8 Kasım) ilk trenin testlerine başlıyoruz. Tren yürüteceğiz. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na kadar trenle gideceğiz. Onu da önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz. Halkalı-İstanbul Havalimanı tarafı da var bunun. Bu da 31,5 kilometre uzunluğunda" bilgisini aktardı.

Toplamda 103 kilometre uzunluğu sahip olan raylı sistem hatlarının (7 adet) hepsini 2023'te tamamlamayı amaçladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, "103 kilometrelik raylı sistem hattının TL olarak karşılığı 60 milyar liranın üzerindedir. Bakanlık olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım da başlıyor!

Kanal İstanbul'da ana ihale için görüşmeler sürüyor

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'a yönelik çalışmalarının devam ettiğini şu anda ulaşım yollarının yapıldığını, köprü imalatının başladığını söyledi.

"Ana ihale için de görüşmelerimiz, hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Gecikmesinin tek nedeni, bunun genel bütçeye herhangi bir yükü olmadan kendi içerisinde, kendi gelirleri ile bu projeyi yönetmek, yapımını üstlenmek için olağanüstü bir çalışmamız var şu anda. Genel bütçeye yük olmadan bu projenin üstesinden gelmek için uğraşıyoruz."

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?


Geri Dön