08 / 05 / 2024

ilkdım imar çalışması

ilkdım imar çalışması

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahalleleri ile ilgili bir karar Bağımsız Üye Erkan Akyüz'ün sert tepkisine yol açtı.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın limanlarda bekleyen tahıl dolu gemilerin yola çıkarılması için başlattığı tahıl koridoru çalışmasında ilk somut adım geldi. Ukrayna, ülkeden buğday başta olmak üzere tahıl ihracatı için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Elazığ'da köklü bir dönüşüm çalışması başlatacağız!

Çevrecilik ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ'nin 400 konut yapımı için projelendirme çalışmasına başladığını belirterek; "Bir de elimizde 400 rezerv konut var. Bunları da bilhassa binaları yıkılan vatandaşlarımızla görüşmek suretiyle değerlendireceğiz" dedi...

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Boğaziçi öngörünüm imar barışı kapsamına resmen alındı!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; Boğaziçi öngörünümü imar barışı kapsamına alan yasa teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Boğaziçi öngörünüm resmen imar barışı kapsamına alınmış oldu...

Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışması mecliste!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışmasının son durumunu meclis gündemine taşıdı..

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile iskansız yapılara Yapı Kayıt Belgesi, alınabilecek. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bilecik'te imar çalışmaları hız kesmiyor!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan birçok projenin yapım çalışmasını inceledi. Yağcı, şehrin dört bir köşesinde imar ve ihya faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışması başlayacak!

Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı gerçekleşti. Proje ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının olduğunu söyledi.

ilkdım imar çalışması Haberi

ilkdım imar çalışması

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumu 3. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında ilgili komisyonlardan havale edilen 38 gündem maddesi görüşüldü. 37 madde oy birliği ile kabul edilirken, kentsel dönüşüm maddesi ise oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçirildi.


İLKADIM BELEDİYESİ'NİN ÖNCEKİ TEKLİFİ

Büyükşehir Belediye Meclisinde 1 madde hariç bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi. İlkadım ilçesi Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde uygulama imar planlarının bulunduğu alanda imar plan değişikliği teklifi mecliste tartışma çıkartan tek gündem maddesi oldu. Daha önce İlkadım Belediyesi tarafından meclis gündemine gönderilen ama Büyükşehir'in tekrar düzenlenmek üzere beklemeye aldığı kentsel dönüşüm imar planı teklifi Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz sert tepki gösterdi. Akyüz, "Vatandaşı yokluğa mahkum edemezsiniz" dedi. 


AKYÜZ:...