19 / 05 / 2024

İller ve Belediyeler Dergisi

İller ve Belediyeler Dergisi

İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan dergide yer alan yazıda Kocaeli’de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı.

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi... Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı... Hemen bakın...

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

İhtiyaç sahibi olan ve faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara devlet kurumları ve belediyeler destek ödemeleri yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlardan biri olan kış desteği, şartları sağlayan herkese veriliyor. Bu yıl 1.000 lirayı bulan kış desteğinden kimler

Hans Müller Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hans Müller Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da Mustafa Kemal Şahin tarafından kuruldu.

Promosyonda yarış kızıştı! Tam tamına 41 bin 500 lira verecekler! Böyle rakam görülmedi

Bankalar kamu ve özel promosyon ödemelerinde adeta yarışa girdiler. Üniversiteler ve belediyeler ise bu yarışta başı çekiyorlar. İşte detaylar…

Taysan Endüstriyel Mamüller Plastik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taysan Endüstriyel Mamüller Plastik Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Aysan Tan tarafından kuruldu.

Göller Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Göller Gayrimenkul Emlak Tanıtım Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Mert Evdedurmaz tarafından kuruldu.

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Anne olan kadınlar doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca engelli çocuğu olan kadınlarda ise yaş ve prim desteği imkanı sunuluyor. İşte annelerin erken emekli olmasını sağlayan formüller ve detayları...

Poyraz Aramamüller İnşaat Gıda Ve Tekstil Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Poyraz Aramamüller İnşaat Gıda Ve Tekstil Dış Ticaret Limited Şirketi  Şişli’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Mırzayev tarafından kuruldu.

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut GYO ve belediyeler aracılığıyla 2023'e kadar 81 şehirde en az bir millet bahçesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Millet bahçelerinden bazılarının açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

Akıllı Şehirler Kongresi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinesinde gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na verdiği mektupta neler var?

Kanal İstanbul için, hükümet “Yapacağım” diyor, İmamoğlu ve CHP “Yaptırmam, yapamazsın” yanıtını veriyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı'nın katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Toplantısı’na İmamoğlu’nun Erdoğan’a mektup verdiği an damgasını vurdu. Peki mektupta neler var?

İller ve Belediyeler Dergisi Haberi

İller ve Belediyeler Dergisi


Türkiye genelinde belediyeler ve belediyecilik ile ilgili örnek konuları irdeleyen İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan derginin 805. sayısında yer alan yazıda Kocaeli’de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı.


8 SAYFALIK BİLİMSEL YAZI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sınırlarında Deprem Tehlike ve Riskinin Belirlenmesi adı altında çıkan bilimsel yazı dergide 8 sayfa yer buldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher tarafından hazırlanan yazıda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan deprem çalışmaları genel hatlarıyla anlatıldı.


TÜRKİYE’DEKİ İLK UYGULAMALAR


Ülkemizde ilk defa proje kapsamında bir ilin tamamı için makro ölçekte bir zemin...