17 / 05 / 2024

İLO güvenlik önlemleri

İLO güvenlik önlemleri

Bakanlar Kurulu'nda ele alınan ve ekim ayında Meclis'te kabul edilmesi beklenen ILO'nun 167 ve 176 sayılı sözleşmeleri, inşaat ve maden sektöründe sağlık ve güvenlik önlemlerini içeriyor.

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çoşkun Bülbül tarafından kuruldu.

Sitede güvenlik önlemleri nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizde bir hırsızlık olayı yaşandı. Bu olayda sitemizi koruyan güvenlik kuruluşunun ihmali olduğu görüşündeyiz. Bu konuda güvenlik kuruluşunun sorumluluğu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Bahçelievler’de çöken binanın çevresinde güvenlik önlemleri alındı!

Bahçelievler’de çöken 7 katlı binanın enkazı kaldırıldı. Polis ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.

ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi!

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. İşte ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği...

ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi onaylandı!

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.

Akdeniz Güvenlik'ten Bakırköy Adliyesi ihalesi iptaline açıklama !

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından T.C Bakırköy Adalet Sarayı ana - ek hizmet binaları ve müştemilatları için özel güvenlik ihalesinin iptali hakkında bugün açıklama yapıldı.

İzmir metrosunda güvenlik krizi!

Aktarmalı sistem ile birlikte vatandaşların binmeye bile korktuğu metroda şimdi de güvenlik krizi baş gösterdi. İzinlerini kullanan görevlilerin sayısı bir hayli azalırken, bazı istasyonda ise hiç görevli bulunmuyor

Alaca Sosyal Güvenlik Merkezi ihalesi gerçekleşti!

Yaklaşık bir yıl önce Alaca Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla yer tahsisi gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığı açıklandı...

Alaca Sosyal Güvenlik Merkezi 200 günde tamamlanacak!

Merkezi ihalesi tamam Yaklaşık bir yıl önce Alaca Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla yer tahsisi gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığı açıklandı.

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmelik değişikliği!

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2014 tarihinde 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

İstihdam şampiyonu güvenlik ve inşaat sektörü oldu!

İstihdam şampiyonu güvenlik ve inşaat sektörü oldu. Türkiye’de işsizlik Eylül ayında 3 milyon’u aşarken, Kasım ayında İnsan Kaynakları’nda yaşanan hareketlilik yılın finali için umut vaat ediyor.

Omsa Endüstri Güvenlik Sistemleri Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Omsa Endüstri Güvenlik Sistemleri Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Oktay Taşçı Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 10 Aralık'ta kuruldu.

Mersin'de inşaatçılara güvenlik eğitimi!

Mersin'de inşaatçılara güvenlik eğitimi veriliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, bu yıl özellikle İstanbul'da yaşanan ölümlü kazalardan sonra denetimlerin sıklaştırılarak artırıldığını belirtti.

İLO güvenlik önlemleri Haberi

İLO güvenlik önlemleri

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ILO'nun 167 Sayılı İnşaat Sektöründe Güvenlik ve Sağlık 

Sözleşmesi, 20 Haziran 1988 yılında, Cenevre'de kabul edildi.


Sözleşmede, inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesinde risk değerlendirmesi, işçiler ve işverenler arasında işbirliği, işverenlerin ve bağımsız çalışan kişilerin yükümlülükleri, inşaat alanında iki veya daha fazla işverenin aynı anda faaliyet üstlendiğindeki sorumluluklar, inşaat projesinin tasarlanmasında iş sağlığı ve güvenliği, çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması, çalışanların yükümlülüklerine ilişkin hususlar bulunuyor.


167 sayılı sözleşmede ayrıca  işyerlerinde güvenlik sağlanması, iskeleler ve merpenler, kaldırma  araçları ve düzeneği, ulaştırma kazı ve malzeme aktarımı ekipmanları, araç gereçler, makinalar, ekipmanlar ve el aletleri, çatı işleri dahil yüksekte yapılan işler, kazılar, kuyular, teraslamalar, yeraltı işleri ve tünellere yönelik esaslar da yer alıyor.


Sözleşme,  şantiye alanının hazırlanmasından projenin tamamlanmasına kadar...