01 / 05 / 2024

imar barışı değişiklik

imar barışı değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı uygulaması kapsamında değişikliğe gitti. Buna göre, ruhsatlı alanlarda sadece kaçak olan bölüm için bedel ödenecek.

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

imar barışı değişiklik Haberi

imar barışı değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar barışı uygulamasına yeni düzenlemeler getirildi. Bu kapsamda, ruhsatlı alanlarda sadece kaçak olan bölüm için bedel ödenecek. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, imar barışında hesaplama sistemi tamamen değişti. 

Ruhsatlı oteli, hastanesi, iş merkezi, fabrikası ve AVM'si olanlar, yapı kayıt belgesi almak istediklerinde kayıt bedelinin hesabı binanın tamamı üzerinden yapılıyordu. Bedelin yüksek olması imar barışına başvuruları azaltıyordu. 

Resmi Gazete'de yayımlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın taleni doğrultusunda Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği’nde yer alan değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Değer oturum alanına göre hesaplanacak

Kaçak binalar Hazine ve belediye arsaları üzerindeyse, arsa emlak değeri binanın oturum alanı üzerinden hesaplama yapılacak. Buna göre, yapı kayıt belgesi bedeli de daha düşük çıkacak. Parsel üzerinde birden fazla yapı bulunuyor...