02 / 05 / 2024

İmar barışı düzenleme

İmar barışı düzenleme

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.

İmar barışı tebliğinde değişiklik!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgesi için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar kabul edilecek. İmar barışına yeni düzenlemeler yapıldı. 

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

İmar parselasyon planlarına yeni düzenleme!

İmar parselasyon planları ile ilgili yeni düzenleme hayata geçirildi. Peki bu düzenleme neleri kapsıyor?

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Meralardaki imar barışı için yeni düzenleme!

Karadeniz yaylalarında mera alanlarına inşa edilen kaçak yapılar için başvuruda bulunan ve 'Yapı Kayıt Belgesi' alanlarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte "Yapı kullanma izin belgesi" ve "Yapı ruhsatı" yeniden tanımlanarak örnek formuna yer verildi...

İmar barışında yapılan yeni 12 düzenleme!

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar yürürlüğe girdi. İşte imar barışında yapılan yeni 12 düzenleme..

İmar barışı dışında kalan yerler!

İmar barışına 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılar için müracaat edilebiliyor. Ancak bazı istisnai alanlar bulunuyor. Peki, imar barışı dışında kalan yerler nerelerdir?

Vergi cezalarında düzenleme yapılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında “Vergi Barışı” adı altında çıkartılan af kanunu değerlendirdi. Doğrusöz, ceza sistemimizde gerekli düzenleme ve iyileştirmeler yapılmadığı belirtti.

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'un Otopark Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı.

İzmir Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'nda kısmi düzenleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak-Turan arası Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı’nın İzmir 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen plan notu değişikliklerinde kısmi yeni düzenleme yaptı.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

İmar barışı düzenleme Haberi

İmar barışı düzenleme

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren kararı değerlendirdi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ege Bölge Toplantısı’nda konuşan Ertürk, yapının tamamı için değil imara aykırı bölümler için Yapı Kayıt Belgesi'nin düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Serkan Selingil'in haberine göre, yeni düzenleme kapsamında  tek bir bağımsız bölüm olarak işlenen alışveriş kompleksi, hastane, otel, fabrika, imalathane gibi yapılarda, yapının tamamı için değil imara aykırı bölümleri için Yapı Kayıt Belgesi düzenlenecek. Bedel sadece ayrıkı alan üzerinden hesaplanacak. 

İmar barışında eksik olan meblağın ödenmemesi halinde Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek ve yatırılan bedel de iade edilmeyecek. Yapı Kayıt Belgesi bedelinde yanlış beyanlarda bulunanlar için ise suç duyurusunda bulunulacak. Yapı...