01 / 05 / 2024

İmar barışı kapsamı 2018

İmar barışı kapsamı 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı kapsamını genişletme nedenini vatandaştan gelen talep olarak açıkladı. Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışı kapsamına alındı. 

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı mağdurları yetkililere seslendi!

İmar Barışı düzenlenmesi kapsamında 81 ilde başlatılan denetimler sonucu, mevzuata aykırı başvurular hakkında belge iptalleri ve yıkımlarla ilgili çalışmalar başladı.

İmar barışı meclis araştırma önergesi 2021!

İmar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgelerine yönelik bazı sorunların incelenerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için meclise önerge verildi.

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

İmar Barışı'ndan yararlanmak isteyenler dikkat!

İmar Barışı kapsamında Maliye'den ve tapudan değişiklikler yapıldı. Peki bu değişiklikler neler?

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar barışı kapsamında incelemeler devam ederken şimdiye kadar belirlenen kaçak yapılara en çok Kaş ilçesinde rastlandı.

Bolu’da imar barışından 71 milyon TL gelir elde edildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Bolu’da 2019 yılında İmar Barışı çalışmaları kapsamında 71 milyon TL elde edildi.

İmar barışı kapsamı 2018 Haberi

İmar barışı kapsamı 2018

Meclise sunulan yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan bazı mahalleler de imar barışı kapsamına dahil edildi. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışı kapsamına alınmayan Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre geçmişte Sarıyer’de kimi mahallelere imar barışına başvuru hakkı tanındığını, diğer mahallelerden de benzer talepler geldiğini belirten yetkililer, “Sarıyer’de buna benzer nitelikte olup sahilin arka taraflarında kalan, aynı şekilde Beykoz ve Üsküdar’da sahilin gerilerinde kalıp ‘Biz de imar barışından diğerleri gibi faydalanmalıyız’ diyen kesim vardı. Bunun üzerine Üsküdar’da 5, Beykoz’da 9 ve Sarıyer’de 3 bölge de kapsama alındı” dedi. 

Boğaziçi öngörünüm alanı sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi olmak üzere toplam 4634 hektar. Daha önce 455 hektar alan imar barışına dahildi, şimdi 600...