24 / 07 / 2024

İmar Barışı kararı

İmar Barışı kararı

İmar barışında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İmar barışı başvuru süresi resmen 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

İmar Barışı’nı suistimale af yok!

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, İmar Barışı’nı suistimal edenleri affetmiyor. Bodrum ve Muğla genelinde 6 bin binanın yapı kayıt belgesi iptal edildi, 846 yapı için yıkım kararı alındı.

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışı resmen uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan ''İmar Barışı'' uygulamasında başvurular uzatıldı. Karar, Resmi Gazetesi'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

İmar barışında başvurular 3 ay daha uzatılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, İmar Barışının son başvuru tarihinin yaklaşması üzerine ''Bakanlar kurulu kararı ile başvurunun en az üç ay daha ertelenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Iğdır'da imar barışı hatırlatması!

İmar Barışı olarak adlandırılan Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin karar açıklandı. İmar barışı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 

İmar Barışı Cumhurbaşkanı Kararı tam metni!

İmar barışında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İmar barışı başvuru süresi resmen 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı...

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

Rize’de dere yatağındaki 7 katlı apartmana yıkım kararı!

Rize'nin Muradiye beldesinde, 2 Ağustos'ta meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen ve sahibinin 'İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuru yaptığı dere yatağına inşa edilen 7 katlı bina ile ilgili karar çıktı.

İmar Barışı kararı Haberi

İmar Barışı kararı

İmar barışında başvuru süresini uzatan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

31 Aralık 2017 Tarihinden Önce Yapılmış Ruhsatsız veya Ruhsat ve Eklerine Aykırı Yapılar İçin Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Süresinin 31 Aralık 2018 Tarihine Kadar Uzatılmasına Dair Karar şu şekilde;

Karar Sayısı: 257

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmasına, 3194 satılı İmar Kanununun  geçici 16 ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.

 İmar barışı resmen uzatıldı!İmar barışı fırsatçılarına dikkat!Adım adım imar barışı başvuru süreci!