06 / 05 / 2024

İmar barışı yapıları

İmar barışı yapıları

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Datça'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla Datça Belediyesi, ilçe içerisinde İmar Barışı'na aykırı olan 40 yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Bodrum’da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum Gündoğan’da inşaatı durdurulan otelin yıkım işlemleri devam ediyor. İmar barışına aykırı yapı sayısında ilk sırada bulunan Muğla genelinde ise 1351 binanın yıkılacağı belirtildi...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imara aykırı yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İmar Barışı çerçevesinde başvuru yapılan ancak mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilen 1.000'e yakın yapının yıkımı için ilçe belediyelerine yazı gönderildi...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlası imara aykırı!

Esenler Kent Konseyi, 2019 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’nda imar barışı  masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlasının imara aykırı olduğunu söyledi.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece'de imar barışını suistimal eden yapılar tek tek yıkıldı. Büyükçekmece ilçesi Eskice köyünde belirlenen 18 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Eyüpsultan'da imar barışını suistimal eden kaçak yapılar yıkılıyor!

Eyüpsultan'da "İmar Barışı"nı suistimal eden kaçak yapıların yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Pirinççi Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı.

Batman'da kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

İmar barışı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Batman'ın bazı bölgelerinde yeni ve kaçak yapıların sayısı arttı. Belediye ekipleri ise ruhsatsız yapıları bir bir yıkıyor.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Kapadokya'da imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapılar birer birer yıkılıyor.

İmar barışı yapıları Haberi

İmar barışı yapıları

İmar barışı ile imar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsar?

İşte sorular ve Bakanlık tarafından verilen cevaplar..

1-) İmar barışı kat irtifak tapusu olup kat mülkiyeti tapusu olmayan mağdurları da kapsayacak mı?
Evet, Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra bütün maliklerin muvafakati ile kat mülkiyetine geçiş yapılabilecektir.

2-) Çeşitli sebeplerden dolayı iskân alamamış yeni yapılar da bu süreçten faydalanabilecek mi?
Evet, 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olması kaydıyla bu yapılar da Yapı Kayıt Belgesi alarak, kat mülkiyetine geçiş işlemlerine başlayabilecekler.

3-) İmar mevzuatı dışına çıkan...