05 / 05 / 2024

İmar barışı yasası 2018

İmar barışı yasası 2018

TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısı içinde yer alan imar barışı düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu belirtiliyorlar. 

İmar barışında yol haritası netleşti!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren imar barışında yol haritası netlik kazandı. 31 Aralık 2017 sonrası yapılan konutlar yararlanamayacak ve hükümet barışı bir yıl uzatabilecek.

İmar barışı nasıl olacak?

İmar barışından beklenen gelir için iki seçenek hazırlandı. İmar barışının ekonomik ve sosyal faydaları değerlendirildi.

Yeni imar affında son dakika gelişmesi: 2022 imar affı ne zaman çıkacak?

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Konu hakkında yeni gelişmeler peş peşe gelirken vatandaşlar "İmar affı çıkacak mı? İmar barışı yasası Meclis'ten geçti mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya yönelik merak edilenler...

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir’de İmar Barışı yasasından yararlanmak  için tarım arazilerine konut yapan kooperatifler, Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazılıp mühürlendi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Sarıyer'in mülkiyet sorunu imar barışı ile çözülecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Bayraktar, “İmar Barışı Yasası ile tüm yıkım kararları ve cezalar iptal edildi. Korku siyasetini bitirdik. İmar barışı birinci adımdı, ikinci adım tapuların verilmesi olacak. Sarıyerli, Sarıyer’de refah içinde yaşayacak” diye konuştu...

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden 87 yapı yıkıldı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arazide ve uydu fotoğrafları üzerinden gerçekleştirilen çalışmalarla İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen 87 kaçak yapıyı yıktı

Kocaeli Dilovası'nda 32 kaçak yapı yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dilovası'nda bulunan 32 kaçak yapı yıkıldı. Bölgede, İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara göz yumulmuyor.

Şanlıurfa'da imar barışı uyarısı!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışı yasası 2018 Haberi

İmar barışı yasası 2018

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, tek maddelik imar düzenlemesinin doğru bir karar olduğunu söylüyorlar. İşte, sektör temsilcilerinin yorumları.. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, "Kamunun vatandaşla el sıkışmasını ve barış sağlanmasını son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenlemenin işini doğru yapan müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etmemesini de çok önemsiyoruz." diye açıklama yaptı. 

Yenigün, imar barışı düzenlemesinin Bakanlar Kurulu'ndan geçerek TBMM'ye sevk edildiğini aktararak, "TMB olarak, kamunun vatandaşla el sıkışmasını ve barış sağlanmasını son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenlemenin işini doğru yapan müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etmemesini de çok önemsiyoruz." diye konuştu.

2015 yılında yayınladıkları "İnşaat Sektörü Bildirgesi"nde şehirleşme, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini çok net biçimde ortaya koyduklarını dile getiren Yenigün,...